Dinasyd - hits
Forside Add meg Om meg Kontakt

En filosofisk start på Onsdagen

Rutiner- det enkle lille ordet, som definerer hele livet. 

Livet består daglig av rutiner. Uansett hvordan du vrir på det så er mennesket avhengig av rutiner for å fungere i hverdagen. Man står opp på morgenen, drar på jobb, kommer hjem og spiser middag med familien, ser litt på tv før man legger seg. Neste dag er det samme rutine, om og om igjen. Selv når vi er på ferie kjører vi på med de samme daglige rutinene. Fra frokost til kvelds, bare at vi bytter ut jobben med stranden eller sightseeing. Det er ihvertfall det inntrykket jeg har fått av A4 mennesket. 

Hvor jeg passer inn her vet jeg ikke. Jo fler rutiner jeg kan bryte jo bedre er det. Selvklart liker jeg å ha kontroll på livet, men jeg liker også å se at livet hver dag kan bringe noe nytt. Jeg vil ikke kjøre meg fast i det samme sporet og glemme det som skjer rundt meg. Det og kunne stoppe opp, se hver dag og oppleve noe nytt hver dag skulle vært definisjonen på livet. I stedet er vi blitt en gjeng med kopier av hverandre som alle konkurrerer om det samme målet- Se ut som om man tjener mest mulig, er super vellykket samtidig som det ser ut som om man gjør det uten å ofre noe.  

Sannheten er mer at vi hver dag stresser mer og mer og dytter oss selv lengre ned. Selvfølelsen blir dårligere, og det eneste som kan gjøre den bedre er når du kan vise frem til store resultater eller det perfekte «imaget». Det man ofte glemmer i prosessen er seg selv. 

Tenk hvordan verden kunne blitt om alle kunne stoppe opp ett minutt, bare ett minutt om dagen og tenkt over hva de gjør med livet sitt, hva de ønsker og hvordan de har det. Tenk om vi kunne bryte rutinene litt oftere og faktisk tatt oss tiden til å se oss rundt, se hva som finns utenfor komfortsonen. Tenk hvordan verden kunne vært om vi bare sluttet med alt det stresset, det indre stresset som gjør at pulsen blir høyere og knuten i magen større. STOPP OPP før det er for sent!
Vi har ett liv her på jorden, ikke kast det bort på ting som ikke betyr noe. Vær glad i de rundt deg og nyt det som skjer. Gjør minst en ting hver dag som skremmer deg, og kom deg ut av sofa sonen/komfort sonen! Det behøver ikke være store ting, men snakk med en ny person, sett deg små mål som gleder deg eller bestill den turen du så lenge har villet ta.

(misforstå meg ikke, jeg forstår at man må jobbe for å tjene til livets opphold, og ja, jeg vil også ha muligheten til å kjøpe fine ting, men det er like viktig å være glad i det man gjør og kunne glede seg over hver dag)

 

-Dina

 • Kollen og sprangstevne i vinterkaos

  Etter lang tid med å tenke på hva jeg skal gjøre med den her bloggen har jeg bestemt meg for å gi den en kjangs til. Det er utrolig gøy å kunne gå tilbake for å se bilder og innlegg jeg skrev for flere år siden. I og med at jeg har flyttet tilbake hjem til mamma og pappa (for en periode), vil det bli mye av hverdagen, og om hestene her. 

  Nå for tiden er jeg igang med å starte opp ett nytt firma med familien her hjemme så det går en del tid til det, samtidig som jeg bruker litt mer tid i stallen igjen. I helgen som var fanns det derfor tid til både venner og stevne, utrolig deilig og kunne planlegge helgene mine etter hva jeg vil igjen, og ikke måtte jobbe døgnet rundt hver eneste helg! 

  Lørdag var det tid for den mye omtalte 5-mila i kollen. Selv dro jeg inn på ettermiddagen med lillesøster og en venninne for å møte flere venner og se litt ski. Fantastisk ettermiddag med bål, ski og masse nye mennesker. Vi ble sittende ganske lenge rundt bålet etter att 5-mila var ferdig, så vi slapp unna det meste av kaoset med t-banen og fulle mennesker. 

   

   

  Søndagen var det tid for stevne med Anton igjen. Det har blitt 4 år siden forrige gang vi var på ett stevne sammen, så jeg var litt spent på hva han ville synes om å være igang igjen. Anton storkoste seg og hoppet som den stjerna han er! 19 år og fortsatt like sprek! Han fikk gå en 110cm klasse og fikk ett riv på siste hinder i omhoppningen- som forsåvidt var helt og holdent min feil! Nå ser vi framover og prøver å planlegge litt flere stevner utover våren, forhåpentligvis i litt bedre vær enn hva det var denne søndagen. Brr! 
  Film av stevnet kommer så fort jeg får lagt den inn. 

   

 • I dag sa kroppen stopp- bra med fridag

  Så var det den dagen i uken igjen. Den ene fridagen hvor jeg sover alt for lenge å lurer på hva jeg  egentlig gjør med livet mitt. Klokken er i skrivende stund 13.30 og jeg har nettopp fullført frokosten. Hadde store planer for dagen, men i dag sa kroppen stopp og alle deler av meg krevde en hel dag hvor det bare står netflix og te drikking på skjemaet. 

  Sovdag for alle i dag. Skrutten tog rekorden og sto ikke opp før 11

   

  Forrige uke var det "Kermis" her. Konserter og tivoli. Lykken var stor når jeg fant ett luftgevær!

   

  De siste to ukene har dagene blitt veldig lange og med alt som skjer på kveldene her blir det lite tid til å slappe av. Vi har nå over full stall, og med stevner hver helg er det mye som skal holdes i orden. Hestene skal barberes (helst hver uke), stallen skal se ren ut og alle andre behov som hestene har skal dekkes. Det er mye jobb hele tiden, men jeg trives. De siste to ukene har jeg også funnet en ny hobby. Det viste seg at 20 minutter hjemmefra ligger det en snow park! En innendørs slalombakke! Ikke den største bakken, men nok til at man får luftet seg litt og testet skibeina igjen- såå gøy!

   

   

  "SnowValley"

   

  Jeg vet ikke helt hva som er galt med meg, for selv om jeg stortrives med jobben begynner jeg igjen å bli rastløs. Jeg savner og se verden, og savner faktisk flyplasser. Har vel også noe med at vinteren lusker rundt alle hjørner og sol og sommer er allerede savnet. Jeg skulle gjort veldig mye for å bare kunne hoppe på neste fly og forsvinne i noen måneder. Jeg misunner faktisk de som er tøffe nok til å bare reise i vei uten noen plan, og bare lever livet fra dag til dag. 

  Resten av dagen skal brukes til selvpleie og "mys", pluss en liten tur til Antwerpen

   

  Må bare vise denne "goods of torsnes"- beste genseren jeg har hatt tror jeg!

  Så om noen har bra tips til serier eller en film så kommenter det gjerne! 

  Håper alle har en fantastisk dag!

   

 • Grooming life; home sweet home

  Håper alle har en bra start på uken!

  Vi var sent hjemme i går, og heldig som jeg er fikk jeg hjelp fra beste Johanna på kvelden så stallet ble klart til slutt. Dimi kom også innom for å spise opp pizzaen og hjelpe oss å få ut skapet av hengeren.

  Hestene var lykkelige for å komme hjem, og hestene hjemme var lykkelige for en hel kveld med masse oppmerksomhet.

  I dag har jeg stallet selv, og har en bra dag med de 10 firbeinte!

 • Hawaii party- planlegging!

  Nå i juni har både jeg og Camilla fylt 25 år, Så 17 Juni- da skal vi ha 50 år´s lag! 

  Hawaii er temaet, og planleggingen er i full gang! Jeg har ikke vært mye hjemme, og kjenner at jeg henger litt etter med både dekorasjoner og kostyme. Planen er å få til skikkelig hawaii stemning, med masse lys, farger og bra musikk. Camilla´s kjæreste har snekret sammen en hawaii bar, og pappa er igang med å lage langbord. Planen er å grille, så vi håper på strålende vær og god stemning. Skal på manglerud senteret i dag for å se etter litt mer dekorasjoner, så håper på å ha litt mer bilder å legge ut her i kveld. 


   

  I dag kommer også beste Therese med buss fra Sverige, så jeg er for dagen i Oslo på jobb med mamma :) 

      

 • Jenta bak bloggen

  Jeg heter Dina Østrem, er fra Fredrikstad, og ble født sommeren 1992. I Fredrikstad levde jeg 18 år med min supre familie og hele dyrehagen. Med mine foreldre og min søster har jeg reist mye rundt i verden, og fått se flere skjulte paradiser! Har i alle år hatt huset fullt av dyr, så er vokst opp med 4 bente pelsdotter i alle farger og fasonger.
   Etter vgs bestemte jeg meg for å ta ett år i Danmark, nærmere bestemt Aalborg, hvor jeg søkte med inn på TA ridelinjen ved Aalborg sportshøjskole. Her hadde jeg ett fantastisk år med min bestevenn og hest Larizma, i tillegg til at jeg møtte mange fantastiske mennesker som jeg er veldig glad for å fortsatt ha i livet mitt. 


   

  Etter året i Danmark var planen at jeg skulle studere noe annet enn hest, og bare ha hest som hobby ved siden av skolen. Etter et mislykket forsøk ved Bjørknes i Oslo og ett veldig tungt år på bedriftsøkonomi linja i Halden inså jeg at jeg fortsatt brukte mer tid i stallen enn hva jeg gjorde på skolen. I mellomtiden her hadde jeg i tillegg tatt over min søsters hest, så jeg satt med 2 hester, skole og jobb, så det var på tide å forandre hverdagen igjen.    

  Jeg fikk tips om en utdannelse ved Flyinge i Sverige, og tenkte at jeg kan søke, men trodde aldri jeg skulle komme inn. I mai 2014 kjørte jeg og mamma derfor 50 mil ned til Skåne, for at jeg skulle gjøre en opptaksprøve til hippologutdannelsen. Opplevelsen det var å få se denne fantastiske plassen og skolen, og i tillegg få ri noen fantastiske hester, den var stor. Overraskelsen var derfor enda større når jeg i Juli fikk brev om at jeg hadde kommet inn. Tårene strømmet av både nervøsitet og glede! Så i august flyttet Larizma til Espa for å få være hest hos en veldig fantastisk dame der, mens jeg og min andre hest, Calanto, pluss to katter flyttet til Flyinge for å starte på de 3 mest fantastiske årene i mitt liv.    

  De siste 3 årene har jeg bodd i Skåne, Vesterås og hatt en praksisperiode på 9 uker i Bulgaria. Det har vært en reise jeg aldri vil glemme!
  Etter 6,5mnd i Belgia hvor jeg har jobbet med hester er jeg nå tilbake hjemme hos familien. Hva livet bringer videre skal bli spennende å se

   

   

 • Add meg

  Følg meg gjerne på Instagram!

   

  Add: d_pauline

 • Kontakt

  Ønsker du å kontakte meg kan du sende mail til: 

  dinasydeng@gmail.com

   

   

 • Hva gjør man på en fridag?

  Lørdag. Den dagen i uken som de fleste gleder seg til, fordi det som oftest er en fri dag. De neste ukene kommer jeg til å ha stalltjeneste annenhver lørdag, så jeg har også vært en av de som gleder seg til Lørdag denne uken- fordi jeg skulle ha heelt fri. Mine hester skal hvile i dag, og vi har en pause fra bachelor skrivingen.

  Har sovet ut, og våknet sent. Så slo det meg brått- hva gjør folk som ikke har hest?!

  Har vasket huset, hatt spa-behandling av ansiktet, sett en film og sitter nå å prøver å spise en sunn lunch, mens jeg funderer på hva i alle dager jeg skal gjøre resten av dagen.

  Pappa kom med forslaget om å kjøre til Lund å kjøpe en bok, så om noen har anbefaling på en bra bok, kommenter den gjerne!

  Ellers håper jeg alle har en fantastisk Lørdag!

 • Nye lærdommer og pizzadate

  Nå begynner det virkelig å gå opp for meg hvor mye jeg lærer hver eneste dag her. Hele dagen ser jeg super hester og veldig bra ridning. I går forklarte Ivo hvordan han tenker når han varmer opp hesten, samtidig som han viste hva han gjorde på hesten. Han forklarer på ett sett som gjør det veldig lett å forstå, så selv om det var grunnleggende prinsipper forsto jeg det på en helt annen måte enn hva jeg har gjort tidligere!

  På morgenen i går var det løshopping av syv 3-åringer! Veldig gøy p se hvordan de hopper og hvordan de tar seg til hinderet uten påvirkning fra en rytter på ryggen :D

  Jeg har ny ønskeliste til jul! Tidenes sandwichsteker! Denne er helt genial, så om noen vet hvor jeg kan få tak på en sånn så blir jeg lykkelig!

  Kvelden avsluttet med pizzadate med Amanda! Koselig og komme seg ut, og kunne prate norsk/svensk igjen..

  Vet du er skandinavisk da forretten var ost, og du bestiller pizza med ekstra ost... De bulgarske jentene på bordet ved siden av satt med en veldig lett salat som de så vidt spiste noe av, jeg kunne aldri vært bulgarsk vet jeg nå :p

 • Bildedryss

  Tror jeg får begynne med frokost blogging igjen, da holder jeg meg ihvertfall våken til innlegget er ute..

  Har fulle dager med mye hest, og jeg lærer utrolig mye hver dag!

  De siste to ukene har det vært mye nytt, da Ivo, Krasi og hestene er hjemme igjen..

  De her hestene gjør dagene veldig bra!

  (Emili, Luvar og Briliant)

  Forrige helg var det en typ av hesteshow/stevne en times tid unna, så da pakket vi hester og utstyr og tilbragte dagen der, veldig gøy å se litt andre staller også, utrolig fint sted!

  Den stjerna her, Evan, vant 125:)

  Jeg og Siyana avsluttet dagen med å kjøre rundt på jakt etter pizza.. Avsluttet det hele med å flate ut på gulvet :D

  8 mars, kvinnedagen, feires mye mer her enn hjemme. Så en av mennene i stallen hadde med blomster til alle jenter i stallen:)

  Blir mye spennende mat om dagen, tror nesten jeg skal kjøpe meg vegetarisk kokebok når jeg kommer hjem, såå mye god mat!

  Har fortsatt hekta på tabata, og er nå på desperat leting for å finne det hjemme!

  De to siste ukene skal nytes med alle hester og herlige mennesker! Blir trist å reise herifra, men skal også bli bra og se igjen alle hjemme!

 • Treningsdag

  Noen som har tips til hvordan man får tilbake følelsen i armene?! Hatt årets arm økt med pt'en i kveld, så vaske håret og kle på seg var typ umulig.. Slitsomt men utrolig deilig etterpå! Skal bli gøy å se om denne typ av trening kan påvirke ridningen positivt fremover. Vil gjerne ha en sterkere sits på hesten, så har det som mål!

  Hva jeg gjør når jeg reiser tilbake til Sverige vet jeg ikke, for det er utrolig hvor bra treningen blir når noen står på siden og pusher deg til å gjøre det lille ekstra...

  Har tjuvstartet på sommeren i dag, jordbær! Absolutt ikke den søte norske smaken, men bare at det var røde bær med litt jordbærsmak gjorde det mulig og drømme seg bort til lange sommerdager igjen- lykke!

  Hestene har vært helt supre i dag! Scott og Luvar fikk trene litt med bommer på bakken, og begge to var så dyktige! Utrolig hvor mye jeg lærer hver dag av disse dyra, beste læreren man kan ha! Emili får nå galoppere igjen og blir bedre for hver dag. Briljant blir like gira hver gang han ser bommer i ridehuset, så må bare le av den hesten i dag, såå mye positiv energi! Det gjør dagene enda bedre!

  Har veldig bra dager her, men blir lange dager, så gleder meg til mandag hvor det er tid for sovmorgen igjen.. Blir ikke veldig fysisk sliten, men prøver hele tiden og henge med på språk osv så veldig trøtt og utafor i hodet når kvelden kommer..

  Heldigvis kan man bruke kveldene på å spise veldig god mat ute her, så gårsdagen var det middag med Amanda i Stara Zagora. Jeg bytta ut grønnsakene med hamburger, og vet nå hvor jeg skal spise hamburgere fremover- såå godt :D

  Selv om det der ut som om jeg har blitt med i den russiske mafiaen, så elsker jeg min nye lue. Synd man ikke kan bruke sånne på sommeren 🙄

  Sov godt!

  Ciao!

 • Examensarbete och happy horses!

  Lang dag! Anton ut på morgenen, Charlotte i skrittmaskinen og en 30 minutters promenade med Nisse! Etter det var det bare å kaste seg rundt og kjøre til Lund!

  Har brukt dagen til studier for examen, så har sett på 110 ekipager ri en 130 klasse og stilt de noen spørsmål...

  Veldig interessant, og deilig og være igang!

  I morgen skal jeg ha en skikkelig Dina dag! Vandre rundt på ett kjøpesenter, fixe neglene og kose med Calanto- gleder meg!

  Ciao!

 • Nytt kapittel

  Where to start? Dagene flyr unna og vi er allerede i november- med snø! Jeg er absolutt ikke noe vintermenneske, så for min del kan hele vinteren bare ta ferie...

  Dressurexamen er bestått med begge hestene og jeg har startet på ett nytt eventyr med en ny kompis!

  Nintendos e:Nintender er en super vallak på 11 år! Har hatt han i to uker nå, og til nå så tror jeg det kommer til å bli superbra!

  Calanto har det også supert, selv om vi for tiden ikke får trent noe særlig.. Såå gleder oss masse til julen når vi endelig kan flytte hjem og trimme litt der igen!

  I helgen skulle vi få besøk av mamma, men heldige som vi er kom tante Mona og Pernille med som overraskelse! Såå koselig!

  Nu er det dags for å sove, før dagen i morgen blir full av examensarbeide, ridning og kos med Calanto!

  Ciao!

 • Lat morgen og stevnenerver!

  Lazy morning!

  Skal tømmekjøre første hesten kvart på 11 i dag, så har tatt en rolig morgen med tiden til å for en gangs skyld sitte ned å drikke te.

  Været er typisk skåne i dag, regn, regn og regn. Eneste som mangler nå er vinden...

  Tester noe nytt denne uken- tidenes vitaminboost!

  På torsdag (hjelp!) skal jeg og Ricochet på vårt første stevne, i dressur! MSVC1 er klassen, og jeg kjenner allerede nå at jeg bare skal le av hele greia.. For det første er ikke jeg og dressuren helt venner, og for det andre har vi ikke fått trent på å ri innenfor dressur gjerdet, og Ricochet er redd for alt nytt på ridebanen.. Så good luck til oss- så får vi se hvordan det her ender ! :D

 • Home sweet home!

  Hadde en plan om å blogge før jeg reiste hjem i helgen, men det forsvant helt i kaoset. Har hatt en helt super helg hjemme, sett igjen alle nære og kjære, og fått en real helg med 4'beinte pelsdotter! Alle 5 dyra har vært hjemme :D

  På fredag fikk jeg en suuper julegave av Pernille, så kl 9 var vi på Telenor Arena i Oslo og så på Oslo horseshow ! Så utrolig koselig!

  Resten av helgen har gått til å se igjen venner og kjære besteforeldre- såå glad i de alle!❤

  Fant igjen et bilde fra 1 dag i 1 klasse! Det er 18 år siden :o

  Selv om helgen hjemme var super, så var det veldig godt å komme tilbake til den 4'beinte gale hunden min her i Sverige

  Ciao!

 • Praktikanten *alle kjenner* og Flymaskinen

  Joda, som overskriften sier, alle jeg møter på Hallsta om dagen kjenner meg tydeligvis.. De vet ihvertfall att jeg og Cinnamon(flymaskinen) prøvde å hoppe hus over en bom... Haha!

  Så i dag, i dag har jeg hatt ekstra remmer til å holde meg fast i! For aldri i livet om den hesten skal få meg av fler ganger!

  Litt med hjertet i magen at vi skulle ut på galopptur på ett jorde i dag, med tanke på att han tydeligvis fikk hvile i går.. MEN etter 2 bukk og litt hopp satt faktisk praktikanten fortsatt på ryggen av hesten! *stolt*

  Red også en annen fining i dag, som jeg helt har glemt å ta bilder av. Men Orio, en stor frieser! Jeg har aldri klart å ri frieser (aner ikke hvorfor?), men etter en stund gikk han faktisk med bøyd hode og løfta på ryggen, så noe ble vi ihvertfall enige om!

  Min egen gale hest fikk en siste hviledag i dag, hvor vi sjekket om gresset var grønt nok på andre siden av gjerdet! Jeg synes det så bra ut, men tror ikke sjefen (Calanto) var helt enig, så med meg på slep måtte vi forbi ett neste gjerde.. Håpløse dyr.. I morgen, da skal vi i gang med å skritte igjen, nå har han latet seg lenge nok!

  Så bare for å nevne det, dekkenet han har på var nyvaska i går, det gikk 2 timer, så, så han ut som om han hadde rulla i shit igjen (noe han helt sikkert har gjort også!)

  *gir opp*

  Ciao fra en oppgitt praktikant med gale hester!

 • Hest, hest OG hest!

  Tidenes oppfinnelse! Har behandlet Calanto med biolight noen dager nå, og det ser ut til å virke :D

  Han er ihvertfall ganske fornøy med livet om dagen!

  video:video

  Jet Mail er blitt rene spranghesten! Nå skjønner han endelig at han skal trekke mot hinderet, OG at han skal hoppe over med alle 4 beina! Så kult :D

  Volfram står for tiden å venter på nye sko, men superhesten lærer meg allikevel noe nytt vær dag! :)

  Blingh er også i farta, har endelig fått på en martingal, så nå kan hun ikke steile, og bukkingen er blitt bedre :D

 • Vi lever!

  Hadde en tur hjem i uke 6, så nå er jeg ny omnipod bruker :) Til nå har det fungert veldig bra, så mye lettere å kontrollere blodsukkeret!

  Var med venner og familie, og brukte mye tid på de 5 4'beinte hjemme :D

  Lykkelig i sivile klær igjen, haha

  Ett bilde sier mer enn tusen ord sies det... Morsdag med nesten alle barna på plass, mangla bare Calanto

  Hvordan det står til med Calanto lurer du kansje? Han utnytter de unge talentene på stallen, og har lært de opp i proff kløing, han gir ingenting tilbake, bare for å ha sagt det..

  Han utnytter meg også forsåvidt, han skadet seg på ett bein, og oppfører seg som en hingst vær gang vi går ut døren

  Har også vært på slottsvandring! Innlegg om det kommer ila kvelden :)

 • Hest, hest og atter hest! Love it!

  Forkjølet og trøtt, men har hatt en fantstisk uke, men 4 av de beste firbeinte jeg vet om :)

  Göte er super å hoppe(og fantastisk i dressuren), Volfram lærer meg dressur, Blingh løsner mer for hver dag- og lærer noe nytt hver uke, og Calanto er endelig(!!) haltfri i longe! Så nå nå bare resten av sena gro sammen, så er vi igang igjen!

  Såå takknemlig for hver dag jeg får på dette fantastiske stedet!

  video:video

  Biolight behandling av Calanto sitt ben

 • Den beste kvelden hele uken...

  ... Er faktisk søndag kveld! Ro i sjela, kan slappe av og tenke tilbake på uka som var.

  Lang uke som avsluttes med tidenes forkjølelse og 4 super hester! Har filmet hestene en del i det siste, tenkte og legge ut filmene her i løpet av de neste dagene! Uke 4 har egentlig vært bra, med herlige venner, både på to og fire bein, ett vær som har holdt seg på pluss siden( har tidenes vårfølelse!), samt att jeg har funnet praktikplass, så nå kan mars og praktiktid bare komme! Ooog jeg skal snart en helg hjem- gleder meg!!

  Ben & Jerrys! Beste medisinen som finnes

  Nyklipt Volfram.. Jeg er dessverre ikke så rå på den klippmaskinen, så måtte være sykepleier og lappe han sammen igjen etter klippingen, ups da!

  Hattedilla for tiden (sorry Pernille)

  God natt fra Hallstahammar, ønsker alle en fantastisk ny uke! :D

 • Har gått i hi, vi sees i Mai!

  Det er 24 minusgrader ute, så jeg har for tiden gått i hi... Har 3-4 hester hver dag, i tillegg til trening og teori, så her går dagene fort!

  Da fingrene har fryst ihjel legger jeg ved bilder i stede :)

  Har hatt en helt fantastisk jul hjemme, har sovet bort halve julen, men så utrolig deilig å bare slappe av, med familie og venner! :)

  Veeldig godt å komme tilbake til den store firbeinte i sverige også da, herlige Calanto!

  Har stresset rundt i dag for å få kjøpt vannbøtter og vannkanner. Det er så kaldt at vannet fryser selv om det er isolert, og med en hest som synes kollik er en fin ting å få når det er kaldt, så er det bare og henge opp alt vann man kan, og fôre på med høy :D

 • Gratulerer med dagen mamma'n min!

  Den beste mammaen en jente kan ha har bursdag i dag!

  Tuusen takk for att du alltid er der! Uansett om det er om jeg kjeder meg, har hesteproblemer (eller andre problemer) griner som en unge for noe, eller bare trenger noen å snakke med, så er du der, alltid! Du har alltid en løsning på problemene, uansett om det er å få meg til skifte tankegang eller hjelpe meg å banke en lærer!

  GRATULERER SÅÅ MYE MED DAGEN MAMMA'N MIN!

  Utrolig glad i deg!

  Skal også hilse fra han på 4'bein som er veldig glad i deg(og all godisen du har med)

  Klemmer fra Dina & Calanto

 • Når Dina fryser, blir Calanto en vandrende haug med dekken....

  I dag har Anton fått på inne-parkasen, og er klar for de -7 gradene som er meldt i morgen! Ute parksen er også pakket frem, og er klar for bruk i morgen tidlig...

  Jeg derimot, går i hi till det er varmegrader igjen

  Hallstahammar har pyntet till jul i dag, så jeg fikk tidenes julestemning! Så i kveld har det vært gløgg og Idol med kakan :) #fredagsmys

  Ciao!

 • Gjør du det du vil?

  Ville du stått opp vær morgon og gjort det samme som nå, om det ikke eksisterte penger?

  Jeg er ihvertfall sikker på det svaret! :D

 • Studiebesøk og svenske veier!

  Studiebesök med en veldig trøtt klasse i dag! Tror de fleste kjenner at de har litt for mye å gjøre om dagen, så å se ridlektion og ha omvisning på en ridskole sto ikke så høyt på lista over ønskemål..

  Veien hjem kom jeg på hvorfor jeg ikke alltid er så glad i veiarbeid i Sverige! Hvem er det egentlig som sperrer av typ alle veiene ut og inn av E18,samtidig, for å legge asfalt?! I tillegg var det den mest ukoselige veiarbeideren jeg noen gang har møtt som stoppa oss.. Utur for han, at det var en bil med 5 jenter som sier det de mener, han måtte snakke med! :D

  Var en veldig fin rideskole, med stort ridehus og veldig hyggelige mennesker! Stallen var også veldig fin, men jeg har aldri skjønt hva som er så bra med å ha hester oppstallet i spilter?

  Jeg vet at det ikke er lov å bygge nye stall med spiltboxer, men burde ikke da alle gamle spilter også vært byttet ut?

  God natt fra meg, og to av de mest fantastiske skolehestene jeg noen gang har møtt, Medina og Spitfire :)

  Ciao!

 • Trøtt i tryne

  God morgen fra oss på Löten! Calanto har tatt sovmorgen, og nektet å stå opp!Nesten misunnelig på han :)

 • Puha!

  Hadde en helt super helg hjemme, längtar redan hem igen!

  ... Også veldig bra og komme tilbake til de store med 4 bein, som for em gangs skyld var glad for å se meg! :P

  Min nye bestevenn, traktoren! Det eneste vi kjørte på i køpet av en time var en dør! "Stolt"

  Er for tiden lange dager med mye lesing og sene kvelder.. I helgen skal jeg på stevne med Medina, og gleder meg som en unge til å komme ut igjen! :D

  Ciao!

 • Leiligheten

  Her kommer endelig bildene fra leiligheten.. Jeg er elendig på å sette sammen bilder, så det her ble litt rotete, men bilder ble det ihvertfall! :)

  Stua
  Gangen


  Bad

  Soverum

  Kjøkken • Torsdag :)

  Vakker, vakker høst! Helt til det begynte å regne...

  Har hatt en bra, men veldig kald dag! Vært på rakbanan med Medina, lang galoppbane hvor hestene kan få strekke ut... Herlig for Medina, men jeg tror ikke jeg kan gå i morgen tidlig!

  Hadde en herlig morgen med å slippe ut Calanto og Arne, selv om vi brukte 30 min på å komme oss ut i hagen.. Super kosete Calanto, som lå å sov da jeg kom i stallen :)

 • On the road again!

  Nå er vi snart klare for avreise igjen, neste stopp; Strömsholm :D Torsdag pakkes biler, og Calanto, og vi skal på plass i ny leilighet og stall!

  Calanto har startet sin hade-runde, med både Camilla og kompisene i stallen :)

  De to katteudyra, Ziva og Gizmo er halvt adoptert av mamma, og får bli igjen i Tæsse :)

 • Det er Mai!

  Jeg har ikke tid til noe lenger, annet enn å ta bilder av alt (dvs hest, sorry), så her er bilderas fra den siste tiden

  Har også vært på stevner i det siste, Calanto er i topp form, og suuper å ri på! Banene vi har ridd hopper han uten problem- og skaden han hadde i vinter har ikke kommet tilbake:D

  Har også lært att svenskene ikke er redd for å brenne ned alt av skog og mark, for under noe de kalte "Valborg" (natt till 1 mai), lagde de store bål på alle jordene, selv om det var helt oppe i skogen eller ved siden av husveggen "min" (gale mennesker) - så jeg sov med brannslokkeren ved siden av sengen!

  Jeg trodde virkelig ikke vi kunne få mer å gjøre på skolen enn det vi hadde i vinter, men der tok jeg grundig feil- jeg gleder meg til ferie!!

  Så sånn her går dagene...

  Savner denne gjengen her veeldig mye, og gleder meg till ett avbrekk i pluggingen så jeg kan se de igjen 17-mai helgen!

 • Fantastiske skåne!

  Bilder sier mer enn tusen ord!

  Vært på studietur till viderup-fantastisk stall, og slott!

  Er også så heldig att jeg får låne Amaroken en periode, så har tatt med henger og hester og dratt på turer rundt vombsjön :D

 • Lange dager

  Parasitt undervisning = unødvendig... Har obligatorisk kveldslektion i dag, hvor vi lærer om parasitter... Har angst for mark, så blir fin studie av pulten i dag, for power pointen viser masse bilder av mark!!

  Det her blir tidenes lengste dag.. Dagen startet 8, og har gått i ett till nå, så blir veldig ok da klokken blir 9, og jeg kan dra hjem og støvsuge leiligheten!

  Satser på att helgen blir super- Kari kommer i morgen, og jeg skal på stevne på lørdag! :D

  "Min" fina unghest-Vincent :D

  Fikk pakke i posten i dag! Herlige mamman min:)

 • 16.03.2015 <-- NÅ går tiden FORT! :O

  Ææææ, det er 11(!!!) uker igjen av dette semesteret! OG jeg er 23 år om altfor kort tid! (begynner nesten å føle meg gammel)
  Det vil si att jeg har 11 uker igjen, så er jeg ferdig med første året som hippologstudent! Hvor er året blitt av?
  Vi fick våra nye unghester i dag, og i uke 21 skal de være innridd og klare for eksamen.. Nå går tiden virkelig unna! (Skal prøve å få tatt bilde av "min" unghest senere i dag)

  I August flytter vi opp til Strömsholm for å gå 2. året der, og er dermed i full gang med å finne leilighet til meg selv, og så klart finne en  super stallplass til Calanto...

  Sitter å ser gjennom bilder i dag, og fant bilde fra denne tiden i fjor, snillere hester skal du lete lenge etter :)

   
 • Jeg er heldig!

  Jeg går på en fantastisk skole, hvor jeg får mulighet til å lære mer om det jeg elsker å bruke tiden på, jeg får se og møte utrolige hester og mennesker... Disse utrolige hestene og menneskene holder motivasjonen oppe, selv de dagene hvor teorien blir tung.

  I tillegg til dette, har jeg en fantastisk hest, som gjør hverdagen komplett. Han er aldri kjedelig, og overrasker hver eneste dag!

  I dag var siste dagen av bruksprövet, og nye hingster er godkjente for avlssesongen... Har sett hopp klassene i dag, og skulle veldig gjerne tatt med meg alle hestene jeg har sett hjem, sååå fine!

  Resten av kvelden skal jeg være sosial med kattene( ingen kommentar om kattedame, tack) og komme meg gjennom to oppgaver som skal leveres i morgen, det her blir en lang natt, men vi liker det :D

 • Kjøre eksamen og pay and jump!

  Så var kjørekurset overstått og vel bestått! Super hesten Bonneville har lært meg utrolig mye! Synd kurset er over, da det er nå det endelig begynte å løsne å bli gøy! Jeg vil kjøre mer! :D

  Har også hatt en annen super hest i dag. Anton slo til med to feilfrie runder på pay and jump, og var kjempefin! Den hesten er bare best :D

  Såå nå er vi forhåpentligvis klare for årets første stevne neste helg- gleder meg!

 • Stevne klare!

  Såå er vi klare for stevner igjen! I morgen skal vi på Pay´n Jump, hvor vi betaler, og rir to runder i ønsket høyde, og neste uke er vi påmeldt på ett stevne som ligger 10 minutter unna Flyinge.. Veldig greit da man kan skritte bort til stevneplassen :) Vi starter lavt, men er veldig klare for å komme igang igjen! Satser på att vi kommer oss ut litt mer i år, enn hva vi gjorde forrige året!

 • A-Å

  Pang! Så var våren her, og hester og mennesker storkoser seg i sola... I går var det 16+ grader, og det samme er det i dag!

  Blir en del bilder i stedet for tekst... Men har lært å kjøre to-spann, fått vel-godkjent på anatomi eksamen, Anton er helt frisk, mamma har vært her på superweekend, og nå er bruksprövet i gang- såå, jeg sikler på mange fine hingster :D

  Når mamma er på besøk danser kattene på bordet......

  København med mami :)

 • Update!

  Det har vært en lang måned, som har gått altfor fort! Vi er langt forbi januar, og våren er snart i skåne-love it!

  Har hatt tappsko examen, og kan nå slå på sko, gøy! :D

  Fina Don Chamero!

  Maskeradbal:)

 • Izma <3

  Jeg har vært utrolig heldig, jeg fikk muligheten til å bli kjent med den mest fantastiske vennen jeg noen gang har hatt.. Den som har lært meg alt, og som er grunnen til at jeg går på drømme studiet i dag... Tusen takk Izma

  "Every rider has that one special horse, that one horse, who changes everything about them"

  Sov godt beste Larizma.. Jeg er så utrolig glad i deg<3

 • God morgen fra Flyinge!

  Startet dagen med stalltjänst. Helt ok når dette er utsikten fra stallet

 • Jul och nyår!

  Så var alle ride eksamner over, jul og nyår er forbi, og jer er klar for 2015!

  Hatt en super jul og nyår med venner og familie, kort fortalt i bilder :)

 • Trav og punkterte dekk!

  Trodde aldri jeg skulle si dette; men trav er gøy! :D tirsdag kväll var vi på Jägersrö travbana og fikk omvisning overallt, i tillegg till å se alle løpene.. Etter løp 2 var vi 3 stk som fikk dele ut premier, så fikk en veldig leirete klem :)

  Ziva og Gizmo trener seg selv på triks om dagen, og Anton lever livet på Flyinge :)

  Den fantastiske bilen bestemte seg for å punktere i går, så da var det bare å pakke opp den nye jekken, og få av dekket... Utroolig nok var det 5 menn som gikk forbi, de så på, og gikk videre.. Hvor er det blitt av gentlemen?!

 • Lange dager, og masse hest :D

  Så var grand prix klassene vel overstått, Flyinge show gikk supert, Anton er kommet inn i nye rutiner på ny stall, og jeg gleder meg till neste gang jeg kan sove!

  Vgp og flyinge indoor var utrolig morsomt! Desverre har jeg tatt utrolig lite bilder, sto på banen det meste av tiden, med mobilforbud!

  De fleste dager var jeg på Flyinge rundt 7, og var hjemme 12-1 på kvällen, lite sövn, men absolutt verdt det :)

  Blodsukkeret mitt var kontrollert hver eneste gang(!!) jeg kom inn på skolen, så var en veldig mat/blodsukker/insulin fokusert uke. Ble mer kontrollert denne uken enn hva jeg ble da jeg var 7 år :p

  Uken etter var det aspirant uke på stalltjänst for min del, så ingen sovmorgon der heller, da jeg måtte være der till alle fodringer..

  Fredagen var det uppvisning av hestene vi har, så vi vasket, flettet og plugget på stamtavler og foder behov, gikk heldigvis bra :) søndag flyttet Anton till Flyinge, og har stått der i over en uke nå- han stortrives! :D

  På Flyinge har vi tilgang på skrittmaskin, så Anton får endelig beveget seg mer! Beinet er blitt mye bedre, og vi traver nå 15 min om dagen.. I tilegg tåler han foderet her veldig bra, så jeg er lykkelig over att jeg endelig slipper å hente mer høy :D

  Søndag denne helgen skulle jeg og Kristine prøve å finne julestemning i Lund med julegave shopping... Koselig med ljus overalt, men i pøsende regnvær og kald vind ble det en kort tur...

  Pusene har det bra! De har allerede ødelagt en adventsstake og dratt ned alt av julepynt.. Så nå er de chippet og vaksinert, og klare for å dra til Fredrikstad for å klatre i mamma sitt juletre 20 december :))

 • Lördag!

  Heelt greit å skrive referat til examen- om det er fra norske/svenske tekster! Mens engelske forsker artikler kan bare forsvinne!

  Har hatt stalltjeneste på morgenen, så nå blir resten av dagen brukt til å trimme hjernen.. Helg <3

 • Det er fredag!!!

  Har klint till med denne fyren i dag, ganske livløst for å være ærlig!

  Hjerte-,lunge rednings kurs i dag, jeg håper for all del att ingen får hjertestans i nærheten av meg, jeg lover ingen gjenopplivning! Utrolig nok fikk jeg kursbeviset, så er nå klar for å være funksjonær under volkswagen grand prix og flyinge indoor neste uke:)

  Vi lærte også hva vi skal gjøre når noen har satt noe i halsen, ganske voldlig spør du meg! ;)

  Ganske koselig og komme hjem till de to julepusene her, velkomstkommiteén!

  Har hatt kosestund med denne karen i dag, ganske kos å ligge rett ut ved siden av han en god stund, skulle gjerne bare sovet der....

  Resten av kvelden tilbringes med de to udyra i soffaen, med ett tonn lekser og rødvin! :)

  God helg!

 • Prioriteringer? Eller ikke :)

  Når man har tenta på mandag, og Georg Morris har clinic hele helgen, hva prioriterer man da?

  Godt det er mulig å lese på tribunen! :D

  På mandag er det klart for første tenta( eksamen) i foder. Utrolig hvor mye man egentlig burde kunne om foder, som man aldri tenker på ellers.. Har lært mye om hvordan hestens "foderkanal" fungerer, fra hesten spiser maten, til den er helt brutt ned. Vi har også lært å regne ut foderstat til forskjellige hester med forskjellige behov, og det er utrolig hvor mye unødvendig foder vi putter i hestene våre!

  Men veldig gøy å lære om det:D

  Til uken som kommer skal vi ha terreng ridning med skolehestene på tirsdag, og banehoppning på torsdag, gleder meg! :D

  Og på torsdag kommer mamma, mormor og morfar, så det her blir en veldig bra uke! :)

 • Skopuss?

  Pappa! Jeg ønsker meg drill til jul!

 • Fler skadde hester nå så gir jeg opp

  Hvor blir tiden av?! :o det er allerede 19 oktober! Calanto har skade på det rake sesamoidal ligamentet.. I tillegg til det har vi hatt kolik, så har vært fullt kjør med drypp og nytt høy!

  Så de neste ukene blir det shocwave behandlinger, og mange skritteturer... Han kan heller ikke stå ute, da han løper gjennom gjerdene- håpløse hesten!

  Hadde besøk av mamma, pappa og Pernille forrige helg- superkoselig å se de igjen!

 • 08.09.2014

  Long time no see... Sorry!

   

  Her går dagene unna som bare det, og jeg har allerede bodd her i 3(!!) uker. 

  Skoledagene flyr forbi, fortsatt med masse info, regler og rutiner. Helgen ble tilbragt i stallen, hvor mye av dagene har gått til dressur stevne. 

  Vi kom oss gjennom programmet, og jeg svimte utrolig nok ikke av før vi red inn. Dessverre er det vist slik at Sverige ikke har de samme reglene som Norge, så vi ble diskvalifisert for at jeg red med pisk gjennom hele programmet, haha! Men vi fikk karaterene, og vi hadde vært godkjent, så jeg er egentlig fornøyd :) Calanto var egentlig fin, fikk han ikke helt gjennom da han var utrolig sei, men med den varmen det var her i helgen skjønner jeg han godt :)  Lykkelig hest som var ferdig på stevne- han fant den største jordflekken......

  Lørdag dro jeg og Kristine på hestebutikk-jakt, og fant den fine hestebutikken 20 minutter unna, dit skal jeg tilbake! Masse fine klær :D Fant også en koselig resturang på vei hjem, så lunch i 26 varmegrader var ikke feil! 


   

  Søndag- laang tur med Calanto- vi testet ut Labyrintet på Flyinge :D

  I dag har vi hatt examensclinic med klassen og mange av lærerne, utrolig lærerikt! Så har fått sett alle praktiske eksamner vi skal gjennom i år:D

  Resten av uken er fullbooket, men teambuilding, mye teori, og konkurranser/pizza kveld med klassen. Til helgen starter avlschampionatet i feltritt, i tillegg til at gruppen jeg er på har stalltjeneste igjen, så det blir en super heste-helg. Ska prøve å ta masse bilder de neste dagene og få de ut her :)

   

   

   


 • Puha!

  Pangstart! 

  Tenkte egentlig at de første skoledagene helt sikkert kom til å gå litt rolig, med omvisninger og info. Men så feil kan man ta! Etter 1 time med info ble alle sendt ned i stallen "vår" og inndelt i grupper. Deretter fikk vi utdelt oppgaver som krevde samarbeid og pedagogisk(?) tenking. Vi er 28 stk som har begynt på hippologen i år, virker som en veldig grei gjeng med jenter, så tror de neste årene blir veldig bra!

  Allerede ved ettermiddagen var min gruppe (rød) i gang med stalltjeneste som vi skal ha mand-tors hver 3:e uke, og hver 3:e helg. Stalltjeneste vil si fôre hestene i "vår" stall på morgenen, møkke, slippe ut hester, og feie ute og inne. Flyinge er åpent for publikum hele tiden, så viktig at alt ser bra ut til enhver tid... 

   

  Dag 2: Calanto skulle ha sko, og i og med at vi skulle ha stalltjeneste måtte jeg levere han på smia før vi startet, så kvart over 6 gikk vi fra stallen, vet ikke helt hvem av oss som var trøttest, men fort gikk det ihvertfall ikke! :P
  Lang dag med veldlig mye informasjon, og masse regler som skal læres rundt bruk av ridehus, ved håndering av unghester og reglene om klær som er lov å bruke. Har også hatt brandgjennomgang av hele senteret med omvisning i dag, det er stoore områder her!
  Har også fått en kort innføring om active stables. Det er ett prosjekt på Flyinge hvor hestene går ute det meste av døgnet. De har på seg halsbånd med sensorer, så når det er tid for de og spise går de inn i "bokser" hvor de blir fôret med kraftfôr. Har visst vært ett vellykket prosjekt, for nå går det 19 hester i active stable, noe som gjør det veldig lett for oss å drive stallen, da vi slipper og fôre og møkke for disse hestene :))

  Dag 3: Kjempehardt å stå opp i dag. Kjenner på det at det har vært mye nytt denne uken, og att det har vært mye å lære. I tillegg til det som skjer på skolen har jeg Anton etter skoletid som også skal ha oppmerksomhet og mosjon. Men veeldig glad han er med :D  
  Gjorde ett forsøk på å ri gjennom programmet som skal ris på stevnet i helgen i dag, og tenker egentlig at vi er heldige om vi blir godkjent! Tar stevnet som trening, og tenker at vi bare skal ha det gøy i helgen!

   

  Anton har fått seg enda en kompis! En 4-årig vallak som en i min klasse har med seg, så nå får han endelig gå ute å krangle med noen igjen :)

   

   

  Jeg fant jeg fant! Året er reddet, nugatti <3

   

   

  En del bildet av Flyinge   Misfornøyd Calanto på smia :)

  Kort oppsumert virker alt veldig bra, og jeg gleder meg til å komme skikkelig i gang! :D Skal prøve å blii flinkere med denne bloggen så fort jeg får inn rutiner og energi ;) 

 • Nytt kapittel!

  Nå er nervene på topp, og jeg begynner å bli klar for første skoledag i morgen! Klærne er lagt frem, skoene pusset, og frokost smoothie er ferdig, så nå er det bare å få de kattene til å roe seg ned før det er natta. 

  I mine "jeg-har-så-lite-å-gjøre" dager fikk jeg ett håpløst innfall, og har meldt meg og Anton på dressurstevne, så neste helg skal vi ut å strekke på beina i en LB klasse. Kan bli spennende med tanke på at mitt første(og eneste) dressurstevne så langt så holdt jeg på å svime av på vei inn på banen :D


  Calanto har ihvertfall funnet seg til rette :)

     Dressurtrening i Crafordhallen, litt usikker på om hesten er like fornøyd som eieren

  Helt ok å bo alene :D

   


   

   

   

  Tidenes beste smoothie, må prøves! : 

  - 1,5 DL Jordbær (bruk gjerne frossne)
  - 1 Banan
  - 1 DL Lettyoghurt
  - 1 ss Honning
  - 1 ss Solsikkefrø (jeg bruker linfrø)

   

  Mulig å doble oppskriften og sette resten i kjøleskapet, perfekt til frokost! :D

   

 • 27.08.2014

  Skjønner ikke hvorfor tiden skal gå så utrolig tregt når man venter på noe! Trodde aldri jeg skulle skrive noe sånt, men kan ikke vente på at skolen skal starte, så jeg har noe å stå opp til igjen! :D Jeg savner nesten(!) jobben!

  Dagene nå går til å oppdra katter (skulle vært skrevet en bok om katteoppdragelse- ingen sa det var så vanskelig!), ordne med Calanto, og lete rundt området for å finne postkontorer og salmaker. 

  Anton har endelig løsnet litt, og det går faktisk ann å ri han litt på trinse, nesten utrolig.. Vi stortrives i stallen, med både hester og mennesker, og gleder oss til å hilse på nye som kommer i morgen. Skal visst komme to til som skal gå hippologi til stallen, så blir greit å "kjenne" noen før skolestart. 
  I morgen er planen å finne en smed til Anton, har planer om å la de som går hovslager utbildningen sko han, så får vi se hvordan det går. Skal også hjelpe en av jentene i stallen med å få tatt litt bilder av hesten hun rir i morgen, før det blir egentrening med Anton på Flyinge på ettermiddagen.

  Ziva og Gizmo lever livet og har det supert som inne katter- de driver meg snart til vanvidd med klatring i gardiner, sover på bordet, og gjør ett iherdig forsøk på å ødelegge alt av sengetøy og sofaputer med klørne! Men de er søte og kosete da, det skal de ha. Egentlig litt sånn ulv i fåreklær..
  Fant ut tidligere i dag at jeg skulle prøve å bade de, skjønte plutselig hvorfor alle sier at man ikke skal bade katter- de blir gale! :D Men det gikk til slutt, og de var faktisk ganske fornøyde etterpå, så det skal vi fortsette med :))

  I morgen og Fredag har jeg morgenfodring igjen, så da er det opp og i stallen kl 6, heldigvis siste uken med kollektiv stalldrift denne uken. Fra 1 sept er det bare kveldsfôringer og helgene vi hjelper til.

  Har tatt en del bilder rundt stallen, skal prøve å få lastet de opp i morgen :)
  Noe fra salrommet, det er traangt, og her skal enda 3-4 personer inn med utstyr :O  Han gamle mannen som eier stallen lurer på hvordan Anton og den norske hesten ved siden av skal klare å bevege seg i boksene, med såå mye halm, prøvde å forklare han at Anton lett fikk liggesår, med da lo han bare.. :) Han lurte også på hvorfor den norske hesten min som var vant med kulda måtte ha dekken når det var 10 grader ute, jeg ga opp å forklare han denne.. 

  Jeg trenger ingen hund for å ødelegge sko- jeg har Ziva....  Harlösa på vei til leiligheten  Gizmo :))
   

 • 24.08.2014

  Det blir dårlig med blogging når det er så lite som skjer om dagen. Skolen starter ikke før 1. September, så nå for tiden er dagens høydepunkt morgenföringene i stallen, og turen til matbutikken, elelr ihvertfall å prøve å finne en matbutikk!

  Calanto er fortsatt vanskelig å "få ned på bakken".Begynner å lure på om det er havren som har gått til hodet på han. Så nå blir det mye ridning med hjelpetøyler, og jobb fra bakken :)

  Var i en stor matbutikk i Sødre Sandby i går, ca 10 min fra "hjemme", gikk forbi hyllen med bind og tamponger, og holdt på å krasje i veggen! Helt utrolig hvilke fristelser du skal igjennom som jente, ihvertfall i perioden med søstsug!

  "Fordi du er verdt det"

   

   

  Her blir det en rolig søndag i dag. Nettopp hatt 2 timer med hestehviskeren på tv, og en stor kopp te! 

  Senere skal jeg prøve meg på arbeid fra "bakken" med Anton, se om jeg kan få han til å respektere at det er jeg som bestemmer, uansett om jeg sitter på eller
  går ved siden av :)

   

  Gizmo og Ziva er fortsatt like gale, og har i tillegg begynt å tigge, jeg blir gal! Har kokt mine første fiskemiddager denne uken, til kattene, og det virker som om det falt i smak, for begge to begynner å bli litt for tykke :D

  Bildedryss fra de siste dagene: 

   
  Kattemiddag 

  Jeg fant mini Izma! Hun er prikk lik :O • Flyinge og Hammarlunda!

  Så er vi på plass i skåne!
  Calanto er på plass i en stall som ligger 500m fra Flyinge kungsgård, og jeg, Ziva og Gizmo har kommet inn i vår leilighet i Hammarlunda, ca 5km fra Flyinge.

   

  Reisen ned gikk bra, men den var laang! I tilleg hadde vi innslag av flere værtyper, sol, vind og troperegn! Godt pappa hadde rød "esso" strek på hengeren, om ikke hadde jeg kjørt av veien flere ganger ;)
  Leiligheten vi bor i nå har blitt suuperfin! Takket være mamma og pappa som har vært her i 2 dager og fått alt på plass, i tillegg til en altfor lang tur på IKEA og Jula :)

  *Flere bildet kommer av leiligheten* 

   

   

  Gizmo og Ziva (Ugla) har falt til ro, og flyr rundt i leiligheten som gale! 

  Har vært på lang tur med Anton i dag, bor virkelig i "hästcentrum"! Det er hester, staller og ridebaner overalt! I tillegg er det superfine stier rundt Flyinge og alle områdene rundt.

  Anton og jeg prøver fortsatt å finne fordelene med å stå på halm, til nå er det bare nesten bare rot for meg, og Anton har funnet ut at det ikke smaker like godt som høy :) vi satser på at fordelene med det snart dukker opp ;)

  Anton den 15 år gamle vallaken leker hingst om dagen. Til nå har han klart og skremme flere, som ikke lenger er så gira på å sette han ut. Så nå har vi kjøpt kjettinger til leietauet, og satser på at han blir mer "seg selv" igjen. 
  I morgen er det morgenföring og utslipp av 11 fremmede hester kl 6, så på tide og lære seg hestenavn og paddocker og komme seg i seng! 

  - Dina, Ziva, Gizmo og Anton

   

 • Det nærmer seg!

  Så er det 2 dager igjen til turen går til Lund. Som vanlig er jeg ferdig pakket til hesten, til og med vasket alt utstyret(!), mens mine egne ting fortsatt ligger slengt rudt omkring i hele huset! Må ett under til for at alt skal være ferdig pakket ned og klart før søndag.. 

  Nervene er på plass, men jeg ser frem til å komme ned og komme i orden, både i leilighet og stall. 
  Larizma ble levert på Espa hos Haldis på tirsdag, så hun lever livet og koser seg med masse gress, og en herlig gjeng med hester :) Hentet også Gizmo og Ziva, 2 klin gærne kattunger som blir med til sverige!

  I dag har mattlisynet sett til Anton, så han er klarert til å reise over grensa, nå gjenstår det bare å se om tollen er kranglete, eller om vi kommer hurtig gjennom. 

   

  Skal prøve å være flink til å oppdatere jevnlig, og få fikset designet på siden her så det blir lettere å navigere seg rundt :)

   

  - Dina Pauline

 • Finally weekend!

  Etter å ha sitter buret inn på et rom med naturvitenskapelig oppgave, og null solialliv, har vi endelig noen dager fri. Fikk nå mulighet til å følge med på rettsaken til Breivik, og kjenner jeg blir kvalm og irritert bare jeg åpner Vg og ser ansiktet hans på forsiden, I tillegg til å lese hva han sier. Ønsker faktisk ikke dødsdom for han, da han selv mener han fortjener det. Han fortjener heller å få påført den smerten han har utsatt andre for. Han skulle vært satt på en celle slik som de dødscellene i Amerika resten av livet, og ikke på et fengselshotell i Norge.  Hørte også et forslag fra en venn som mente han skulle vært plassert i en glassboks midt  på Karl Johan, slik at alle kunne se han, og si det de ville til han.  Litt Forskjell på standaren kansje? Ila fengsel til venstre

   

  Over til en helt annen ting, hadde en ganske morsom samtale med jentene her for noen dager siden. Det er egentlig rart det der med hester. Vi holder de ?fanget? i små rom, adskilt fra hverandre, og fullstendig mot deres natur. I tillegg putter vi på den masse stramt utstyr før vi, rovdyret, kaster oss opp  på ryggen dens, sparker de i siden, drar de i kjeften, og ikke nok med det, vi forventer at de skal danske til musikk med høye kneløft, og hoppe over pinner eller murer som vi bare hever så fort de hopper bra! Og hopper de ikke bra, da hever vi også, slik at de slår beina og skal lære. Hvor høyere de hopper, og hvor bedre de danser, jo høyere verdi har de. Utrolig nok holder de ut med oss dag ut og dag inn (ikke at de har så mange andre alternativer). Måtte le av hele den ironiske samtalen etter hvert, ble bare verre og verre.

        Veerdens beste!

  I helgen er det kurs for Mikko Piirala igjen, har ikke hoppet hesten på 4 uker, så kan bli spennende! J Neste uke blir det og rette opp i naturvitenskapelig oppgave, før vi går i gang med humanetisk oppgave!

 • 07.04.2012

  Goood påske!

   

  Nyter dagene i Mombasa.. Veldig varmt, og rundt 35 grader i vannet!  Hjemme i Norge forteller de om snø og minusgrader, så nyter varmen litt ekstra!

  Torsdag var vi på en 2 timers ridetur på stranden med noen hester vi lånte, kjempegøy! Fredag var vi på delfin safari på vannscooter, morsomt å kjøre i bølgene, men så ikke mye til delfinene.. Synd det ikke er lov med vannscooter i Norge, hadde vært utrolig gøy å kjøre med hjemme!

   

  Ellers har vi mye besøk av aper, så mamma og Pernille har blitt klatrestativ.. De har lært at da mamma går inn i huset, kommer hun alltid ut igjen med kjeks, og da er det ingenting som hindrer de i å få tak i det, smarte dyr! Skal nyte de siste dagene her fullt ut, onsdag er det tilbake til skole og lekser.
  Har allerede begynt å planlegge min neste tur hit, så blir det slik jeg vil skal jeg tilbake hit i januar neste år!

   
  Plutoo <3

 • Karibu Kenya!

  Da var vi endelig i mombasa! Ankom Nairobi på fredag kveld, hvor mami, Pilla og jeg ble hentet av pappa og kjørt ut til Kitengela! Veldig kost å se igjen farmor og farfar, pluss et vennepar av mamma og pappa...

  Lørdag var Pernille og jeg på tur i jungelen med veddeløpshester, kjempegøy og suuper opplevelse! Hadde jeg ikke vært for lang og stor skulle jeg gjerne prøvd meg som jockey! :D
  I huset på Kitengela har de også hunden Pluto, supesød og veldig stor! Vurderer nesten å ta han med hjem...

  På morgnen i dag sa vi farvel til farmor og farfar, og tok flyet til mombasa! Har leid et hus her, hvor vi skal bo de neste 9 dagene. Trodde ikke det var mulig at det kunne bli så varmt... Rundt 35 grader i vannet, så er nesten for varmt og bade! Godt det er basseng og dusj her :D
  Har også store planer om å jobbe med å lære meg swahili her nede, så gleder meg til de neste dagene...

  Klokken er snart 8, men her er slle trøtte, så tror ikke det er lenge til vi tar kvelden!
  Om ikke det tar altfor lang tid, legger jeg ud bilder i morgen!

   

  Jambo!

   

 • Long time no see?

   

  Vært mye som har skjedd de siste ukene, så har helt glemt å oppdatere her. Var hjemme helgen 1. mars, super koselig og se igjen alle, inkludert hesten Sarah! Fikk også tatt bort gipsen, veldig deilig og kunne ri igjen!

   

      

      

  Var kjempe deilig og hoppe hesten igjen på onsdag, da både rytter og hest var positive!
  Torsdag reiste begge ridelinjene til Herning, for å se hingstekåringen der!  Kjempegøy å se løsspringning av hingstene, og 4,5 og 6 års klassene..  Hingsekåring i Herning

  Sprangtrening igjen!

   

   

  Lørdag da jeg kom i stallen fikk jeg beskjed om at Larizma`s adferd var merkelig, lette kollikk symptomer. Anders (treneren) ville at jeg bare skulle ri henne, så vi fikk løsnet det. Gjorde som han sa, og hun virket bedre. Før jeg reiste fra stallen var temperaturen høy, så var tilbake en tur senere på kvelden.

  Kl 7 søndag morgen ringte de som fôret i stallen, Izma kunne vist ikke bevege bakparten. Fikk på meg klærne, stresset ut i bilen og kjørte til stallen.  Kom i stallen, og hesten kunne ikke bevege seg, hun hadde på en måte satt seg i fôrkrybben sin. Veterinær ble ringt med en gang, og han var på plass innen 30 min. Han trodde det kunne være et HVE-1 virus (herpesvirus som påvirker nerver), så det ble tatt prøver. Fikk beskjed om å la henne stå i boksen, og gi henne smertestillende om aftenen.

   

  Så nå står hun i boksen, har ikke fått noen nye beskjeder fra veterinær, men venter fortsatt på prøve svar. I går fikk hun beveget seg litt mer rundt i boksen, så håper hun er enda bedre i dag. Masserer bein og rygg flere ganger daglig, og skal i dag på jakt etter et mildere fôr til henne?

     Veldig hovne bakbein..

 • Gi meg varme!

  Den dagen jeg flyttet til Danmark, gledet jeg meg til å slippe en kald og våt vinter. Tenkte med meg selv at i Danmark, der er det sol og varme. Så feil kan man ta. Her er det iskaldt, det regner OG det snør! I tillegg er luftfuktigheten større, så kulden trenger seg inn overalt, brr!

  Har vært mange timer i stallen i dag, og i og med at vi har skiftet stall, er det veldig deilig og surre bort mange timer der. Har sett SA ri dressur for dressur dommer i dag, og sett på at vår trener, Anders har hatt dressur timer med andre oppstallører, lært myye dressur i dag..
  Senere i dag blir det å pakke til Italia, alt skal pakkes i èn bag, så å få alt av skiklær, vanlige klær, sko og annet utstyr oppi der er en utfordring jeg er dømt til å tape, om jeg ikke skulle finne en bag som rommer det dobbelte av den jeg bruker nå..
  Izma og jeg trives supert på nytt sted. Får mye hjelp med treningen, så nå jobber vi med å bygge opp musklene til Izma, slik at det skal bli lettere for henne på sprangbanen. Veldig deilig at det blir lagt vekt på den enkelte ekvipasje, slik at vi får hjelp med vårt problem, og at vi får beskjed om hva vi skal jobbe med de dagene vi ikke har trening. Neste uke, da jeg er i Italia, skal Anders ri Izma 3 dager, blir spennende og se hva han sier om henne etter den uken.

 • Jenta bak bloggen
  Jeg er Dina Pauline, kommer fra plankebyen Fredrikstad. Er sommerbarn, og kom til verden den 1 juni 1992..

  Har alltid vært glad i forskjellige sporter, men har nå endt opp med hest. Er veldig glad i å reise, og med en mamma og pappa som liker å sjekke ut alt fra eksotiske steder, nye strender og storbyer, har det blitt mye reising på mine 22 år...

  Høsten 2014 begynner jeg ved Landbruksuniversitetet i Lund, med base på Flyinge! Ett utrolig flott sted for både hester og mennesker! (Flyinge.se) 

  Har tidligere på denne bloggen skrevet om mitt år ved Aalborg Sporsthøjskole, og siden jeg nå flytter ut av lille Norge igjen, prøver jeg å få bloggen opp på beina også. 

  Bloggen ble opprinnelig startet slik at de hjemme kunne følge meg i Danmark, og håper nå at den kan være til hjelp for å følge med på hva som skjer i Skåne.
  Min ene hest, Calanto, blir med som støtte og treningspartner, mens Larizma flytter til Eidsvoll en stund.

   Gleder meg til å komme igang, og skal prøve å være flink til å huske på å ta bilder i år! :)

     Calanto


   

 • 5 dager til Passo Tonale!

  Tirsdag= anatomi...
  Har for lengst gitt opp å følge med, sitter heller å drømmer meg bort til Zanzibar og Phillippinene! Hadde jeg fått muligheten kunne jeg vært ferdig pakket på èn time, bare for å kunne være noen dager på drømme strender!

   

  Men på en annen side reiser vi til Italia om 5 dager, så blir litt «ferie» snart, selv om temperaturen er på feil side av gradestokken. Blir 5 dager med mye ski, afterski, og gode venner!  
  Har noen gode tips til hva man gjøre på bussen, si ifra! Blir 24 timers busstur til Italia, med kun små stopp på veien. Postafen, pute og musikk skal ihvertfall med!

   

  Passo Tonale!
   

 • Nytt sted, nye muligheter

  Dagen startet med ridetime for Ole.. Izma var ikke mye sammarbeidsvillig, men kan skylde meg selv. Hadde null tålmodighet etter diskusjon med Ole. Fant ut at han hadde tatt ut vannbøttene av boksene til hestene, OG han hadde kastet de, i tillegg til mye annet som har skjedd de siste dagene. 

  Kari og jeg har fått litt nok, og synes ikke lenger det fungerer å stå oppstallet der vi nå har vært siden august. Dermed har vi flyttet hestene til en ny stall, så håper dette blir bedre! Står nå på Klarup ridesenter, og av de vi har møtt til nå har alle vært kjempe koselige, og tatt oss godt imot. 

  Ser fremover å tenker at vi kan starte på nytt, og med nye muligheter til å utvikle oss. Blir gøy å se hvordan treningene vil gå for en annen trener. Ole har vært flink, og vi har lært masse, men vi kom til ett punkt hvor vi ikke lenger kunne sammarbeide..  

   

  Har ikke fått tatt noen nye bilder av stallen vi nå står i, har vært i stall i 12 timer i dag, så har hatt nok med å flytte hester, hengere og utstyr! Men skal knipse i vei i morgen :)

  venter nå bare på at Pernille sitt fly skal lande, slik at jeg kan dra å hente henne etterhvert, koselig med besøk i helgen! :) 

     Bilde fra stevne våren 2011. Gleder oss til å komme tilbake til Fredriksborg!
   

 • Vil veldig gjerne ha en sånn stue!!

 • 19.jan.2012

  Så ble det brått bestemt at jeg skal hjem en tur i helgen, lykke :D

  Izma skal passes av Kari, så får det supert! :)

   

  Vil ha tilbake ferien 2010... (Line og Dina) 

   

 • Ukes oppdatering!

   

  Her går de fleste dagene som vanlig, noe som betyr at blogg er nedprioritert :D

  Hadde sprangtrening på fredag, og for første gang på lenge hoppet Larizma igjen! Herlig følelse da hun faktis søkte mot oxere!
  Fredag var det også intro fest igjen, som resulterte i mye morro, men også mange slitne elever på lørdagen.
  Lørdag kveld var det igjen mange elever som tok ned til byen på kvelden, men Yvonne og jeg fant ut at vi ville slappe av, så da ble det frukt og film kveld, veldig deilig!
  Yvonne!

   

  Dina og Kari!  Dina og Vibeke! :D

  Jomfru ane Gade!
  Yvonne fant ut at vi skulle ha toalett papir fram til sommeren, haha!  Mandag var det første dressur trening for Ole etter ferien. han mener vist Larizma har tapt seg, men jeg mener hun bare har blitt høyere, og dermed slankere.... klarer ikke helt å samarbeide med Ole for tiden, og Larizma gå mye bedre de dagene jeg ikke rir for trener. Håper dette løsner igjen. Skal ri LA1 dressur for en dressur dommer neste uke, så nå er det hard øving på kontragallopp og tempovekslinger!  Kari og nye hesten Lucky!
  Kari og jeg har brått innsett at det ikke er lenge igjen til bikini sesongen, så nå er det trening og sunnere hverdag som står for tur! (.. vet dette er noe som er generellt for alles nyttårsforsetter) Men selv om vi prøver å ta det seriøst er det alltid gøy når vi skal trene sammen. Forrige uke var vi også på tur med Yvonne, og møtte på mange treningsapparater som var plassert i midt i parken(?), selv om de så veldig skumle ut der de sto i mørket, var de helt geniale og trene på!  
  (kommer flere bilder her...)


     Skolemad!

  Maten her er som vanlig, så har funnet ut at jeg likegjerne kunne gått som vegetarianer her,etter 1,5 uke savner jeg allerede grandiosa og mamma's mat!


  Den aller beste hesten!


   

   

 • Januar!

  Da er vi tilbake på skolen, Larizma kjente seg fort igjen da vi kom til stallen i Poulstrupsvej, men virket som om hun tenkte det samme som meg, vil hjem igjen!
  Ble også pangstart på skoleåret, med 3 timer styrketrening første dagen, noe som førte til at nesten hele skolen hadde gangsperre i dag! I morgen starter normal undervisning , og vi skal i gang med ridetimer igjen ! Satser på at dette halvåret gir flere resultater, og at Larizma skal få igjen lysten på å hoppe oxere!

         

  På en annen side var det deilig og komme tilbage til rutinene igjen, og det var deilig og se igjen alle menneskene her!

  Juleferien har for det meste vært super, men skulle gjerne hatt 3 uker ekstra! Superkoselig og være tilbage på Fredriksborg hos alle jentene igjen, og Larizma ble til en helt ny hest da hun så hvor hun var!
  Kost å se igjen alle kjente også, utrolig hvor mye man får til på 3 uker, og det er utrolig hvor fort disse ukene går. Da vi reiste tilbake til Dk virket det som om vi bare hadde vært hjemme ett par dager.
  Så nå blir det siste innspurt før sommeren. Har 3 hovedfagsoppgaver som skal leveres, og en praktisk eksamen i Juni.

   

      

    Nyttårsaften!
  Allerede i uke 6 blir hele skolen pakket, og vi drar til Italia for å stå på ski! Alida og jeg vurderer sterkt om vi skal melde oss på snowboard kurs, bare for nå prøve noe nytt, så har jeg brekt ett eller annet igjen om noen uker, skylder jeg på snowboardet!

   

   

    Har en hest som elsker speil!

   

  Ser frem til et nytt skoleår med nye muligheter, og bedre resultater, tenker at ting pleier å bli bedre med tiden!

   

  "Allt blir bra till slut och om det inte blir det, så är det inte slut än»
   

   

 • Jeg elsker søsteren min

  Hun er best
  -Pernille

 • Merry Christmas!

  Jeg lever enda, har bare tatt juleferie fra alt! Nyter å være hjemme med familie og venner, og skal jeg være ærlig gleder jeg meg ikke velig til å reise mot Aalborg igjen. Trives veldig der, og savner de jeg er med der, men har hatt en så utrolig bra ferie fram til nå! :) 

  Larizma nyter og stå på fredriksborg igjen, og for første gang på lenge har jeg en hest som faktisk vil over hinderet! utrolig deilig følelse :D

  Denne ferien har også lært meg hva gode venner er verdt, og hvem som er der når man faktisk trenger det! Du vet ikke hva du har før du mister det, så ta vare på de/det du har, du vet aldri når du mister det...
  (Camilla og Dina - 07/08)
   

 • Snøø :D

  Endelig julestemning! Pyntet treet med mamma i går, og det snør! :D

 • Juul!

  Pepperkake baking! Koselig med tradisjoner :)

 • Home :D

  Larizma på plass i boksen på Frederiksborg! Hest som er lykkelig over å være hjemme igjen!
  Var hjemme rundt 3 i natt, ikke feil å komme i stallen da Thea og Emma satt oppe å ventet på oss, kjempekoselig!

 • On the way home!

  Etter en veldig fin afslutning med Sph, og byen med Camilla og venner etterpå, er vi endelig på vei hjem!
  Pappa synes vist bilen trengte julepynt, så her er det klementiner overalt!
  Veldig deilig med ferie, men blir rart å ikke se alle på Sph på 3 hele uker!

  (skulle vært postet 17 december)

 • Siste uken før jul!

  2 dager til ferie, Kan nesten ikke vente!

  Camilla har vært på besøk siden Lørdag, og reiser hjem sammen med meg til helgen. Mamma, pappa og Pilla kommer senere i dag med bil og henger, slik at Larizma også kan bli med på ferie hjem. 
  Larizma har hatt fri de to siste ukene, så blir bra å få satt henne i gang igjen til uken!

  Tirsdag var vi ute å spiste med alle på ridelinjen - juleafslutning, kjempekoselig! Camilla og jeg hadde det gøy med "lav din egen softice"! 

   

  Var på tur med klassen i går, til andreas Helgestrand! Utrolig sted han har, fikk også se han ri en 6-åring som han har stor tro på de neste årene. Var på omvisning i stallene, før vi hørte på et foredrag i huset etterpå.  Er nesten så man vurderer og bli dressur tante i stedet for sprang etter å ha sett stedet og hestene der! 

   

  * Kommer bilder etterpå, om bildeopplasteren er mer sammarbeidsvillig da.. 

   

   

   

 • Haha!

  Velg kjønn! Første gang jeg har sett 3 valg :p

 • Bilder sier mer enn tusen ord!

  Bildene sier sitt, men; fredag dro jeg til vilhelmsborg for å se Hedda ri! Veldig koselig, for møtte mange kjente der :)
  Har fått hekta på badminton, så jeg og Yvonne fant ut at dansebadminton var god trening!
  I går lagde Alida "nisse grøt" og gløgg, i tillegg til at det snødde, så endelig litt julestemning :)
  Larizma er veldig sliten for tiden, så hun har må 3 ukers ferie!
  Ellers ser jeg veldig fram til helgen da Camilla kommer for å være her en uke! :)

 • Har ikke kjedet meg så mye i det siste, dermed lite blogging!

   

   

  Forrige uke var Pernille hos meg, veldig koselig!  Passer også Kalinka for Katharina en stund, så på tordag ble det ridning igjen på Pernille! (Hun var støl i flere dager etterpå!) Kvelden brukte vi på "cafe vi2", sammen med Kari :)

  Fredag var det sprangridning, før vi dro ut å spiste. Pernille hadde tydeligvis en «blond2 dag; «Noen ganger skulle jeg ønske jeg var en gullfisk, tenk å bare svømme rundt i den samme bollen, men aldri huske at du har sett det samme før»..... Senere på klvelden var det ut med resten av skolen, for å sjekke ut Jomfru Ane gade!

   Søteste Larizma!

    

  Pernille og Kalinka
   Pernille mente vi trengte julepynt på rommet, dermed satte hun i gang med å pynte lysene!   

  Resten av helgen slappet vi av, før Pernille sitt fly gikk 7 på morgnen på søndag! Var også meldt orkan på søndag, blåste helt vildt!   Kari- dagen derpå! (søndag kveld)


    Pernille hadde lite å gjøre søndag kveld, alltid koselig med meldinger der man må gjette seg til svaret!

   

   

  Mandag fikk Larizma laserbehandling, aldri sett hesten i sånn humør før.. hun skiftet fra å være kjempesint, til å være heelt hengiven, alt etter hvor hun ble behandlet... Uheldigvis ble venstre forbein veldig hovent etter behandling, men etter ettpar dager fri begynner hun nå å bli bedre.. Passer fortsatt Kalinka for Katharina, så er en uke med mye hest!
  Har fått nytt syn på badminton som trening, spilte i rundt en time i går, og er støl i dag! (Ehm, har ikke trent så mye de siste 5 ukene grunnet kiropraktor, er virkelig på tide å komme i gang igjen!)

   Tirdag var det massage dag for både Larizma og Kalinka


    28 november- hvem kjøper juletre såå tidlig?!


   

 • Mandag

  Ikke feil med lekser og nachos! :)

 • Puha, lang uke!

  Mange bilder igjen...
  Har nå skjønt hvor lange hestenner er, etter at den ene hesten trakk tannen! 7cm langt hull inn i munnen, syke greier!
  Vi har vært flinke jenter og gjort mye lekser denne uken, puh, kjedelig! Men med Pepsi Max og pepperkaker holder vi ut alt! I går var det tid for Twilight - breaking down... Var ute med Katharina og Yvonnne for middag først, kjempekoselig! Bestilte oss også strawberry drinker, hadde sikkert vært god, om ikke den var så sterk! Men med sukker og lime fungerte det til slutt!
  I dag var det tid for dressur ridning igjen, altfor slitsomt, men Izma var super! I kveld var det grilling, vi orket ikke stå ute, så steke pannen kom godt til nytte!

 • Kommer man ikke over hinderet lander man ihvertfall midt i det....

  video:lovely


  Er ikke alltid det går riktige vei!

 • trening for Mikko Piirala!

  video:larizma mikko training


 • Bildeeer!

  Orker ikke skrive så mye.. Har vært lange dager siden sist jeg var her, så blir bilder i stedet! vært myye med Izma i det siste, liker det!

   

  Har barbert hesten (Hun ville ikke se på meg på 2 dager etterpå!)  Tatt sol igjen, blir lenge til neste gang, lei av å være solbrent! (til mitt forsvar, solarium i Dk er sterke!)


  Ledd av skolen som har prøvd seg på riders fitness! Ikke prøv å si at hestejenter ikke trener!

  Larizma har lekt idiot etter at pelsen forsvant. Hun ser alltid etter en unnskyldning for å leke!  Har hatt to veldig rolige kvelder på rommet. Hatt date med facebook og skype, så vært suuper sosial! (ikke i det hele tatt, alle har vært ute...)

  Skulle lage omelett med Katharina.. Er det ikke noe som heter at man får bra sangstemme av brent mat?

   

  Har også vært på weekend kurs denne helgen for Mikko Piirala, kjempe morsomt! Lært masse nytt, og LArizma hoppet supert (ihvertfall det meste av tiden...) Mange forskjellige tekniske "baner", så Izma måtte faktisk bruke hodet, sammen med meg, for en gangs skyld..

   

  Har også funnet ut at jeg ikke liker halm. Første gang Larizma ble satt inn i boksen stoppet hun opp å bare så på meg.. Tydelig at ikke hun har vært med på det før!
  Og jeg er blitt veldig glad i å møkke i flis, etter å ha møkket ut i halm, aldri mer!

  Liker også diskusjonene rundt bordene til måltidene, alltid noe nytt!


  Katharina og Dorte :)

 • Dk igjen

  Da var Jeg tilbake i Dk.. Savner allerede hunder og hester hjemme :) Hatt en kjedelig tur tilbake, men mye trafikk, nesten tom ferge, og mat som ikke helt passet som mat! Men veldig koselig og komme tilbake til alle er på SPH da ;)
  Onsdag blir en lang dag, men endelig skal Teddy bjørnen barberes! Larizma har nesten mer pels en det Lilly hadde sist jeg så henne!

 • Borte bra men hjemme best!

  Torsdag ble det brått en tur hjem, så Kl 8 satt jeg på fergen over til Gøteborg :) Halv 2 på natten kom jeg hjem til 2 gale hunder, koselig hus med maange stearinlys lys og pepperkaker, kunne ikke vært bedre (:
  Fredagen gikk til å slappe av og å kjøre veldig fulle venner på byen..
  Vært ute på tur med mami i dag, og møtt en veldig morsom papegøye :D

 • Puuh

  Lange dager! Helgen startet med Halloween/midtvejsfest. Endte opp med å gå barbeint hjem fra byen med Kari, anbefales ikke i slutten av oktober! Christine (kua) fant seg også en random dansepartner på byen, må bare le av uttrykkene hans (han med lyseblå skjote, på bilde med kua).  Søndag var det klart for stevne igjen, selv om ikke resultatet ble bra kom vi oss gjennom den første banen. Mørkt og trangt ridehus med glatt bunn- aldri mer!

  Og til Pappa; jeg har vasket bilen! Både utvendig og innvendig! (Bare sånn at du vet den fortsatt lever) :)

   

 • Weekend!

  Midtvejsfest/ Halloweenfest :D

 • Kostyme kveld!

  Fredag kveld er de klart for midtvejs fest, og i og med at Halloween er like ved skal alle kle seg ut!
  På SPH er det ikke vampyrer og hekser det går i, ihvertfall ikke fra nordmennenes side. Yvonne har fått syjobben, så hun har sydd bukser til gangstere, klovneskjørt og kubein!
  Christine er overlykkelig, hun fant en ku drakt tidligere i dag, på en kostymebutikk :) 
  Andreas har laget perlekjeder og øredobber til mitt "kostyme" så får vi se hvor godt det fungerer på fredag!

 • Mandag!

  Mandagen starter med tur til Rønnerup (?) med hele skolen- ute aktivitetsdag! Klatret gjennom terrengløype, laget sandfigurer, spilt golf, laget sang og vært gjennom "terrengløype" i vannet! Etter alle aktivitetene fikk vi tilgang til badeland før vi reiste tilbake til skolen.. Red på tur med Christine og Ylva i går, før Cicara fikk spa behandling :)
  På kvelden ble det satt frem vaffeljern, så da måtte Christine steke vafler for Kari og meg (:

 • Lørdag!

  Var på JBK horse show i går, og da ble det nytt dekken til Izma, ikke at hun var så fornøyd med det, da det er med hals (: Har også passet Cicara for Elin denne helgen, søte hesten som var skeptisk til fjordingen og Christine!
  Kjøkkentjeneste med Vibeke er alltid like gøy, ingen av oss liker å vaske opp for alle andre, så blir mange "usj, ekkelt! "
  Er nesten ingen igjen på skolen denne helgen, så ble en rolig kveld med kakao og krem med Christine og Andreas :)
  I morgen kommer det nye elever hit, så da blir det ny room mate... Igjen....

 • Tirsdag- kort oppdatering!

   

  Har nå jobbet med lekser i 4 timer, analyse av 2 filmer om rytterens balanse og kommunikasjon med hesten. Var veldig intresssant den første timen, men nå ser vi bare frem til å bli ferdig!

  Tidligere i dag har vi hatt hovedfagsdag, det vil si hestefag. For oss betydde det at vi skulle jobbe med rider's fitness oppgaver. Endte opp med å lage en utstrekningsfilm, skal prøve å legge den ut senere, om jeg finner ut hvordan det gjøres.

  Har ridd Izma ganske lett i dag, for i morgen skal vi springe igjen! Selv om vi skal springe uden trener gleder jeg meg til å se hvordan hun er i morgen!

  Har prøvd lange tøyler på Kalinka i dag, første gang for både Katharina, hesten og meg, kjempegøy, og Kalinka var veldig flink!

   

   

   

   

 • Mandag!

  Vært den lengste mandagen på lenge! Elin fant seg en alternativ seng, biljardbordet :)

 • Weekend

  Hatt besøk av mamma i helgen, super koselig! Startet med lunch i Sæby, hvor vi også matet ender!
  Så ble det tur på værkstedet med bilen, som valgte å ødelegge seg selv på vei tilbake til Aalborg.. Kvelden ble det tur på cafe Luna, og en tur i gaden for mojito og strawberry drinker :D
  Lørdagen startet med leiebil og en tur i stallen, før det ble noen timer i gå gadene i sentrum :)
  På kvelden ble det mat på en koselig resturang, musikk kjelleren, anbefales! Var velgående slitne på kvelden, så etter å ha gått en tur gjennom gaden og sett på folk, dro vi ganske tidlig tilbak.. på skolen var de i full gang med vorse igjen, så ble en time der også før natten :)
  Søndag- både mami og jeg syke, så sove dag med en liten tur i stallen, hvor Andreas red Larizma :D

 • Oktober

  Har hatt 2 dager på skolen med Tina, Kari og Andreas.. Resten av skolen har vært i Ollerup på noe greier, men vi som var syke, eller hadde syke hester fikk være hjemme :) egentlig veldig koselig, endelig taco, og spa kveld på tirsdag :D
  Var også på et stevne på søndag, super hest på oppvarming og på de 4 første hindrene, så kom kombinasjonen, og hesten og mitt hode sa stopp.....

 • 2 oktober

  2 oktober - vært på rollerblades tur med Kari, Alida og Øyvind :)
  Tidligere i dag skulle Kari ha med matpakke i stallen, tok med litt feil, så i tillegg til rundstykkene ble også smirnoff flasken med! ( før noen reagerer, ble ikke drukket noe)
  Har vært og hoppet i terrenget med Larizma i dag, kjempegøy! Kommer bilder senere :)
  (beklager dårlig bildekvalitet)

 • Sommer

  1 oktober - 25 grader og sool, fortsatt sommer i Aalborg :D rulleskøyte tur med Alida (:

 • Bare sånn til info- jeg lever
  Hatt en veldig koselig helg hjemme i Fredrikstad i helgen. Veldig koselig og se igjen foreldre og Pernille, utrolig nok. Fikk også hilst på nesten hele slekten, da Pernille hadde familie bursdag. I tillegg til at hun krevde både det ene og det andre, krevde hun også gaver fra ferjen, og Oreo kake, av meg - bortskjemt! Nesten best av alt fikk jeg se Hugo og Armani igjen! Finnes ikke bedre hunder... Var også en tur innom stallen, slik at Lilly fikk vist meg hvor fornermet hun faktisk er på meg.

                                                   
                                                                                                                     Pernille's oreo kake


  Etter bare noen timer hjemme savnet jeg faktisk de på skolen, så var veldig greit å være tilbake igjen på søndag kveld!
  Izma har det supert, og har vært igjen i Danmark med Kari og Latino i helgen :)

   

                                    

                                                                                                                        Tror kansje ikke danskene vet hva drenering av ridebanen er, utebanen er nå badebasseng!               

  Har egentlig null skrivelyst, så da stopper jeg likegreit her, så jeg ikke ødelegger enda mer av det allerede ødelagte innlegget. (Beklager dårlig skrivekvalitet, og unyttig info)

   

  Bare en ting til, ferjemat er oppskrytt og anbefales ikke, etter å ha tilbrakt nesten 8 timer av helgen på en ferje har jeg fått testet ut en del;

                     Tørt.                      • Søster gis bort!

   
  Min lillesøster Pernille på 17 år, gis bort! For det meste grei og ha med ut, så lenge du får henne til å holde munnen. Om ikke, kan det være at du ønsker deg et hull i jorden, da hun kan komme med mange dumme spørsmål. Geografi timer er også obligatorisk vær dag, da jenta tror Nordpolen ligger i polen, og at julenissen dermed er polsk. Ellers ønsker vi et bra hjem for henne, der hun kan boltre seg i klær og sminke, da dette er noe hun setter stor pris på.

  God økonomi kan være en god ide, da Pernille gjerne foretrekker og bade i penger. Du bør heller ikke være allergisk, da du aldri kan vite hvordan dyr hun drar inn i huset (alt fra hester til rotter)!   

  Ber deg se bort ifra denne annonsen, da det eneste formålet med den var å gi Pernille noe hun ønsket seg, et eget innlegg på min blogg!

   

   
  Loveyou lille siss!

 • Teori igjen (Bloggtid)

   

  Noen vil kansje si det er dumt og bruke undervisningstiden til blogging, men jeg mener det er bedre å blogge, enn å sitte å se dum ut fordi jeg ikke forstår... 

  For første gang i livet har jeg fritidsproblemer. Altfor mye fritid, og altfor lite å gjøre! Det vil si at det blir mye kaffe, enda mer sykling, og altfor mye solarium ( lei av å være solbrent!) Angrer vel kansje på at jeg skrev dette da bøkenen er bestilt, og vi begynner med mer lekser, men.....

   

  På en annen side er det aldri kjedelig her, og man er aldri alene. Og når det er folk rundt deg til enhver tid, blir det ganske mange morsomme situasjoner i løpet av en dag. Som da folk (Kari) klarer å kjøre på veggen i stallen, sykle på røde lys, nesten bli påkjørt av bussene, kjøre seg bort, styrke trening som resulterer i syk stølhet, og altfor mye mer. I tillegg til dette er det mye misforståelser i språket, så har hatt en del intressange samtaler med danskene, hvor vi tror vi snakker om det samme, men svarer på helt feil ting =P

   

  Bildeopplasteren fungerer ikke, så bildene kommer heller en annen gang, om jeg gidder....


   

 • 06.sep.2011

   

  Det skulle ikke ha vært lov til å la mennesker som ikke klarer og snakke tydelig og høyt, ha forelesninger i anatomi! Til og med de danske elevene sliter med å forstå hva han sier, så for min del kunne han like gjerne snakket gresk, jeg forstår ingenting.

   

  Heldigvis har man facebook og andre fornuftige internettsider og bruke tiden på, så får man ta igjen den tapte undervisningen ved å lese bøkene senere. Tross alt er dansk lettere å lese enn å forstå.

  Har heldigvis fått brukt dagen til rydde opp på iphonen, slettet bilder av Pernille, som nå har fått sin egen mappe på min facebook!

   

  Senere i dag blir det riding fitness igjen, slite oss ut litt før turen går til stallen for å ri. Larizma har fått nye sko i dag, av ny smed, så satser på at hun fortsatt har alle 4 bein på plass!

  Og siden jeg har så lite å gjøre, kommer det enda flere bilder;

   

 • Internat dag!

   

  (Dette skulle vært postet fredag 12 august)

  Da klokken var 10 på morgnen i dag, dro vi til Aalborg Sportshøyskole for å få nøkkelen til rommet. Hadde store forhåpninger om å få rom alene slik jeg søkte om, men da vi kom inn på rommet var det 3 senger der. Er vel bare å gjøre det beste ut av det :)

  Etter å ha pakket ut noe der oppdaget vi raskt at jeg trengte mer plass til både klær og andre ting, flaks for oss løigger IKEA 10 min unna.
  3 timer senere var vi tilbake på rommet, med en kommode med skuffer, kjøleskap, vannkoker, og MYE annet. Gikk litt mer tid til å rydde ut av bagger og lignende før vi dro til Larizma.

  Skullen ikke tro det var mulig og merke forskjell på en hest så raskt, men virker som om hun har det helt supert på stallen her. Hun er veldig positiv, ikke irritert på noe lenger, og er med på alt :) I dag har hun også stått ute med en annen hest, så hun var leirete fra ørene til halen. Men etter en kommentar fra Ole den første dagen ( Nordmenn vasker hestene altfor mye, skjønner ikke at de gidder), bare børstet vi av det verste og fikk på henen utstyret. nLitt stiv og ri i dag, men kunne nok ikke forventet noe annet da hun sto så lenge på henger i går, og med alt stresset på et nytt sted. Tror også de prøver å fete opp den store hesten min her. Vær gang jeg kommer vasser hun i høy!

  Skulle ut å spise på kvelden med mamma, pappa og Pernille. Ganske morsom kveld med tanke på alle bildene Pernille absolutt skulle ta i speilene på restauranten!   

   

   

 • Danmark!

   

  11. august 03.00 på morgnen (natten) ble jeg og Pernille møtt av 3 søte jenter i stallen som hadde stått opp for å si hade til oss, kjempekoselig.. I tilleg var det en supertrøtt hest som nektet å stå opp!

  03.30 - mamma og pappa har endelig kommet, og hesten blir lastet på hengeren, ferdig bandasjert og klar for en lang kjøretur. Etter 20 minutterkom vi til grensen, zlt gikk bra gjennom tollen, heldigvis!

  Deretter gikk turen til Gøteborg hvor vi skulle ta fergen til Fredrikshavn. I og me. d at jeg skal ha en bil der nede kjørte vi nedover med to biler, noe Pernille synes var veldig greit, for da kunne hun ta så mye bilder hun ville, og spille så høy musikk som overhode mulig.

   


  Vi var heldige og rakk 07.00 ferja til Fredrikshavn, i tillegg var det en ekspressbåt, slik at det bare tok 2 timer :)) Larizma var ikke helt sikker på hva hun synes om ferja, men etter en times tid roet hun seg og spiste frokosten sin.

  Da vi ankom Fredrikshavn var det ca 45 minutter kjøring igjen til stallen, PErnille kjedet seg igjen, og fortsatte med å ta bilder av seg selv, seg selv, og seg selv igjen...


   

  Vi ankom stallen og ble tatt godt imot av Ole Madsen, han som eier stallen, og som også er trener i forbindelse med skolen. LArizma fikk en stor lys boks i flis stallen, og skal i morgen bli satt ut med andre hester.

  Etter at vi selv fant hotellet, og hadde fått spist noe, gikk turen tilbake til stallen for å la Larizma få trave av seg litt. Hesten ville nesten ikke ut av stallen, hun stortrives. I tillegg har hun fått en ny norsk nabo som hun ikke vil forlate.

  

  

  

  

  Da kvelden kom var vi så slitne at ingen orket tanken på å gå langt, å da kl var 22, lå hele gjengen å sov :)

 • 03.mar.2011  Kan noen drepe meg, eller i hvert fall bytte liv med meg en stund? (gjerne fram til sommerferien starter). Har altfor mange prøver, innleveringer og sure lærere. Våknet i kjempegodt humør i dag til en forandring, kom på skolen og etter 10 min var jeg bare irritert igjen. Skulle ikke vært lov med skole, i hvert fall ikke skole med mer enn 2 timer! Og alle lærere burde være blide og forståelsesfulle, og ta hensyn til at ikke alle er like våkne klokka 8 vær morgen?. Hele ungdomstiden går med til å stirre på den samme tavla dag ut og dag inn. Blir gal av det!

   Det her ble et ganske ?jeg synes synd på meg selv? innlegg, men er faktisk umulig og være like positiv vær dag. Dagen topper seg nok med at jeg har 8 timer på jobb etter skolen. (Noen som vet om noen ledige jobber i Fredrikstad som IKKE er på matbutikk- skrik ut- jeg er desperat)
  savner tiden for 3 år siden jeg- da min største bekymring var hva jeg skulle finne på dagen etter!

   

  Og den tiden da redigering av webcam bilder var skikkelig "in" (unnskyld Camilla, håper du aldri ser dette)

 • Dina, gå å legg deg!

  Hva jeg gjør oppe nå er et godt spørsmål... Skal opp klokka 5 - 4 og en halv time til! Kan skylde meg selv som velger å jobbe når jeg vet jeg skal opp tidlig, men trenger pengene så overlever sikkert:)
  Skal visstnok rekke ferja fra Gøteborg til Fredrikshavn klokka 9 (Hjelp!)... Skal til Aalborg å se på min (forhåpentligvis) nye skole i morgen, blir en laang dag, men deilig å bare halvsove i bilen nesten hele dagen!

  Er det noe som heter veldig overlykkelig, så er det vel det som beskriver mest akkuratt nå, for det er feeerie! Aalborg i morgen, byen på Lørdag, og Aeg på ønsdag, kan ikke bli mye bedre (joda, kunne vært 20 plussgrader i stedet for minus, men)!

  Såå, må sove nå, skal egentlig rekke 1000 ting før vi drar avgårde i morgen også, men vet med meg selv at jeg må gjøre det i kveld om det skal bli gjort.

  Natta!

 • Baaah

  Det skulle ikke vært lov å sette på musikk i huset før jeg har stått opp!  Var snill jente å lagde frokost til mamma klokka 9 i dag, og skulle bare sove littegrann til etterpå, men takken jeg fikk var å bli vekket 20 minutter etterpå igjen av DETTE!

  http://www.youtube.com/watch?v=fCMfGSUI0uA  (skjønner ikke helt hvordan jeg får til at den blir spilt av her enda, så får fungere med link...) 

  Greit det er morsdag, men takk for den mamma! Du kunne i det minste valgt en annen sang, jeg var tross alt oppe til 4 i natt for å bake kake til deg.......... Neida, gla i mamma'n min jeg :)

  Stikker i stallen i stedet, kansje Larizma har litt mer forståelse for min søvnløse natt..... 

  Søta!

  PS! Har store planer om ny header,må bare finne ut hvordan jeg gjør det først, det viste seg å være vanskeligere enn jeg trodde.....

 • Så er vi igang igjen da..

  Du vet du har lite å gjøre når du begynner å blogge halv 3 på en Lørdags kveld (greit, Søndag morgen)... Har egentlig hatt planer om å begynne igjen leenge, men som med mye annet så har det blitt nedprioritert. Liker å ha et sted å gjøre av tankene da jeg ikke orker de mer selv, og et sted jeg kan oppdatere familien når jeg muligens flytter (det er lov å tro på mirakler) til Aalborg etter sommeren. Derfor ble denne bloggen tatt i bruk igjen :)

  Jeg er ingen moteblogger, forteller ikke detaljert om hva som skjer hvert minutt hver eneste dag, og jeg blogger da jeg selv føler for det. Jeg har tre hester, 1 hund, og en familie som til en hver tid er spredd rundt i verden, men jeg liker det!
  Bruker stort sett (all) min tid i stallen, og er jeg ikke der sover jeg meg gjennom skolen. Har endelig innsett etter 13 år med skole at jeg ikke er noe geni, så har nesten gitt opp drømmen om å finne på noe smart. Har også funnet ut at skole ikke er noe for meg, så har derfor store planer om å prøve meg som idretts menneske neste år på en idrettshøyskole i Danmark (Så om noen kan lære meg dansk før den tid hadde det vært fint- jeg skjønner ikke noenting av dansk).

  Nå skal jeg få ut den kaken som står i ovnen før den blir ENDA mer svidd, deretter skal jeg svime av i sengen og sove leenge!