Dinasyd - hits
Forside Add meg Om meg Kontakt

Been there done that

Livet. Det er det som skjer hver dag utn at jeg tenker over det. Jeg har så mye jeg skal gjøre, så fort jeg får tid men senere har en tendens til å bli aldri.

Det kjennes ut som om tiden har en annen hastighet her i Belgia, dagene flyr forbi og jeg er allerede i gang med min 4. måned her nede. Siden sist har vi vært på ett par mindre stevner og vi har vært på unghest VM med to hester. VM var bra, super hestene hoppet fantastisk og rytteren gjorde en toppen jobb, det gjør alle timene med mye arbeid såå verdt det.

SAMSUNG CSC
Fram og tilbake mellon Sentower Park og Lanaken (Zangersheide) hver dag førte til ny favoritt lunch, Belgiske jordbær med krem​

 

 

 

 

 

 

 

Disse to søte hoppet som de stjernene de er under VM for unghester i Zangersheide!

 

 

 

 

Denne uken har verdens beste lille søster kommet på besøk! Og hva er vel ett besøk med mindre man blir i 11 dager? Så koselig med familie nære og veldig gøy å vise henne mitt nye "hjem". Vi har allerede vært maaange timer i stallen, hvor hun har hjulpet meg med både stallarbeid og ridning, i tillegg har vi vært på shopping i nederland og en svipptur i Antwerpen, "been there done that". 

Julestemningen er forsåvidt på topp etter ett besøk på outleten i Roermond, der var allerede trærne pyntet til jul, så nå går Maria Menas "home for christmas" på repeat hos meg... 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tror jeg skal begynne med noe nytt, typisk Pernille: Pernille ferdig pakket for 11 dager, og Pernille så fort hun ser noe på 4 bein...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pernille fylte 23 år 22 September. I vanlig ordning var jeg såklart ikke hjemme, så vi fikk ta feiringen her med både hester og kake

 

 

 

 

På onsdag kjører vi igang med innendørs sesongen her på Sentower park, så da er det klart for 2 uker med "indoor tour". Heldig for meg bor jeg på stedet, så jeg har kort vei både til stallen og til arenaene, luksus! Første helgen har vi mest sannsynlig 2 hester som skal hoppe, så i morgen blir det frisering av maner og kontroll av alt utstyr, så alt er klart til vet check på onsdag! 

 

Jeg er litt usikker på hva jeg egentlig skal blogge om disse dager.. Er det grooming livet eller livet generellt som er intressant og lese om? Legg gjerne igjen en kommentar om det finns noen ønsker! 

To av favorittene, Sexy Sally og Skrutten

 

 

 

 

Ciao, Dina 

 • Nytt hjem i nytt land!

  Velkommen til Belgia! 

  For tre uker siden ringte min lærer og spurte om jeg hadde noen jobb enda. Litt halvveis svarte jeg, sommerjobb ihvertfall. Fikk dermed tips om en jobb i Belgia, og 12 timer senere satt jeg på ett fly for en uke med prøvejobbing! Jeg fikk jobben, og på søndag satt jeg meg i bilen for å kjøre de 130 milene til Opglabeek.

  Så nå bor jeg på Sentower Park, med jobb som stablemanagaer/groom på Sentower Stables! Superfine hester, bra mennesker og fantastiske omgivelser, så jeg gleder meg masse til tiden fremover. Litt trist og reise fra familie og venner igjen så fort, men heldigvis finnes både facetime og fly, så vi ses ofte allikevel!

  (Bilde kommer så fort det går å laste opp igjen)

  Jeg skal fortsette og blogge så ofte jeg får tid, så jeg håper dere vil følge meg videre. Nå til helgen er det stevne på Sentower Park hvor flere av hestene skal gå, og neste uker reiser vi på ett to ukers stevne med noen hester. Satser på bra med internett og mye bilder!

 • Nisse senior og junior

  Kort innom for å si at jeg lever. Det er mye spennende som skjer om dagen, og hestene har vært supre på både treninger og stevner! Jeg kommer tilbake i morgen med filmer, om jeg finner ut av hvordan jeg legger de ut:)

  Nintendos har alltid hatt kallenavnet Nisse, for at han kan være litt "Nisse". Alltid noe sprell på gang. Nå har min "unghest" tatt etter han (eller meg) og begynt med de samme rampestrekene- "redd" for stener og trær, og småbiter så fort de får muligheten;)

  Uansett hva de finner på er jeg like glad i de, for hvem kan være sur på de her?

  Nisse senior

  Nisse junior

 • Ukesplanlegging for hestene!

  Siste dagen på uken og planleggingen for neste uke er i full gang. Om en uke starter jeg og Nintendos ute sesongen, og skal ut  starte en 110cm klasse. Denne uken er det også mye som skjer i skolen, så planleggingen må være nøye og gjennomførbar for at vi skal være så klare som mulig til neste helg. 
  I og med at det er påske skal Cronist få gå fullt ut de første dagene denne uken, så får han heller hvile hele helgen. Om 2 uker er det første stevne start for han, så jeg kommer til å legge en del fokus på kondisjon/styrke trening de neste to ukene.

  I tillegg til ridningen har jeg stalltjeneste denne uken, så alle morgener starter 06.30. Det skal bli deilig og komme inn i en daglig rutine igjen, så jeg ser veldig fram imot de neste 7 dagene!

  Håper alle har hatt en fantastisk helg, det har ihvertfall jeg!

 • Nye tider

  Tilbake på Flyinge betyr også ny bolig og nye hester. Jeg har vært så heldig at jeg har fått ta over rommet til en annen i klassen, så nå bor jeg kun 50 meter fra stallen. Jeg deler hus med 2 andre studenter, og det er en ny opplevelse for meg. Lykken var stor da jeg kom tilbake til skolen og fikk beskjed om at jeg fikk tilbake Nintendos (hesten jeg hadde før jeg dro til Bulgaria). Tror jeg aldri har matchet så bra med en hest som jeg gjør med han her. Han er stor, lang og er nesten mer sta enn meg, noe som fører til en del diskusjoner i stallen og på tur. I ridehuset derimot er han en stjerne. Der har vi kommer fram til ett system som passer for oss begge, så om jeg gir og tar, så jobber han på som den gullungen han er. Han gir også en utrolig bra følelse når man rir på hinder, om forarbeidet er gjort bra nok. Har som mål at vi skal få noen gode runder i 120 de neste ukene, så nå planlegger vi stevner for fullt.

  Nintendos e. Nintender ue. Calvados f.2006

  I tillegg til Nintendos har jeg fått ett ny bekjentskap. Cronist skal være med meg de neste ukene som «min» unghest. Han blir 6 år i år, men er fortsatt ganske grønn og har ingen stevne erfaring. Jeg har nå ridd han en uke og har bare gode ting og si om han. Han er super happy om han får gå i en «form» og se fin ut, men klager ikke om jeg presser han litt ut av komfort sonen heller. Han hopper bra, men krever at jeg er litt bestemt og at vi finner en god galopp som ikke blir springete. Målet med denne herren er å få en bra stevnedebut om ett par uker, for å senere kunne utvikle han videre. Målet er å kunne ri 1m på han før jeg er ferdig på skolen, men vi får se hvordan det går og hvor raskt han utvikler seg. Han skal få bli trygg på stevne «settingen», slik at han får gode minner det. Jeg gleder meg til å jobbe videre med denne hesten de neste ukene!

  Cronist e. Conthargos ue.wanderer f. 2011

 • En uke igjen med Bulgaria

  God morgen! I dag er det bare en uke igjen til jeg sitter på flyet tilbake til Norge.. Er ikke helt klar for at disse ukene skal ta slutt helt enda..

  Hestene er supre om dagen, selv om jeg og Briliant er litt uenige om hvor mye vi skal jobbe om dagen. Han synes det er en super idé og trave litt i sitt eget tempo, samtidig som han kan titte litt på det de andre holder på med, Brilifjanten....

  Emili har jeg endelig begynt å forstå litt mer, og hun har blitt mer kjent med meg, etter god hjelp fra Ivo! I går fikk vi ri en cavaletti før vi red ned på en linje med to bommer. Fikk variere på 4-5 galoppsprang. Jeg fatter ikke hvordan det kan være såå vanskelige og treffe rett på en bom og sitte i balanse? Emili er en litt hetere type, og en litt ny type for meg, så alt jeg gjør med min kropp svarer hun på. Veldig lærerikt og få ri henne, og jeg er veldig glad for erfaringen jeg får.

  I dag er jeg klar for en ny dag med superdyra, og skal avslutte kvelden med tabata! Gleder meg :D

  Håper alle får en super torsdag!

  Ciao

 • Sommertid og Stara Zagora by night

  Så var nok en helg over, og det er allerede tirsdag. Ser ut som om mine geografikunnskaper ikke var så dårlige allikevel, for det er fortsatt varmt på dagene, og ridning i t-shirt har blitt standard midt på dagen! Har ett håp om å få brune armer før jeg reiser...

  I helgen var vi ute med en gjeng fra gymmet, kult å se en annen del av Stara Zagora og teste de ulike utestedene! Veldig bra kveld, men en litt trøtt lørdag..

  Denne uken skal "mine" hester litt videre i ridningen, så øker på litt hver dag, gøy å være med å se forandringen fra uke til uke!

  Verdens beste Scott! (Skrot, skotch, whiskey, læreren etc- kjært barn har mange navn)

  Fredag

  Lørdagslykke! McDonalds

  Ellers har helgen gått med til Pt-time og gårsdagen avsluttet med en time tabata- så gøy med så sliten etter!

 • Lykken er....

  .... å få ri ute i februar! 15 grader og strålende sol! Hestene er lykkelige og fulle av energi- bra dag! :D

  Bildet er fra morgenen i dag, fantastisk morgen!

  Håper alle har en strålende dag!

  Ciao

 • It's a beautiful day!

  Det er vindstille, strålende sol og varmegradene kryper oppover! Helt perfekt morgen med andre ord:D

  I går ble det uteritt med hestene i stedet, såå deilig og komme seg ut lite!

  Fikk ri på det lille (store!) ekornet Evan i går! Herlig hest! Hun er ikke redd for noenting i omgivelsene, men om en av de andre hestene skvetter for noe, da får hun nesten hjerteinfarkt, en hest jeg virkelig liker, med stor personlighet!

  De andre søte var også veldig dyktige i går, stjerna går til denne herren, som endelig slapper litt mer av!

  Luvar:

  Nå venter frokost, pasta med sukker, før resten av dagen skal brukes med fantastiske hester og herlige mennesker!

  Ha en strålende dag :D

  Ciao

 • God morgen!

  Utrolig hvor tungt det er å stå opp når det regner ute... Har også følelsen av at jeg har en elefant på ryggen i dag- treningsverk! Ny time i kveld, så det skal bli interessant og se hva kroppen sier til det :)

  Stallen er klar, de første hestene er i skrittmaskinen, og vi er klare for frokost. Senere blir det å ri de fine stjernene :D

  En som veldig gjerne vil inn til frokosten

  Ha en super dag i dag!

  Ciao

 • добро утро!

  God morgon! :D

 • Nå går flyttelasset til Bulgaria!

  Ja, du leste riktig... Jeg skal ut i praksis neste uke, kunne dra hvor vi ville i Europa, og glad i varmen som jeg er tenkte jeg att Bulgaria, det er ett fint og varmt sted! Tror jeg skal ta opp geografi igjen.

  Så på mandag reiser jeg og baggene mine till Sofia, hvor jeg blir hentet av de jeg skal i praksis hos. Stallen jeg skal jobbe er en sprangstall som ligger i Stara Zagora. Reisenervene er på plass, og jeg har gått maange runder med meg selv for å ikke få fullstendig panikk...

   


  (Bilde fra google maps)
   

  Calanto flyttet hjem til jul, så han nyter og stå på en stor og varm stall igjen, hvor mamma og Pernille gjør alt de kan for han, bortskjemte lille hesten. Så de tre seneste ukene har jeg vært på Flyinge, uten egen hest. Uvant følelse, etter nesten 12 år med daglig hesteansvar..
  Etter jul ble det også lite hasteflytting fra stugan jeg bodde i. Den viste seg å være full av svartmugg, så mamma har nå fått den fantastiske jobben med å prøve å redde klær og møbler. Har derfor bodd på ett leilighetshotell i Lund i 2 uker, og stortrives i byen her!

  Det ene hjørnet på soverommet... Så her så det ut i alle hjørner og bak møbler..

   

  Har hatt mange fine dager med fantastiske mennesker de siste to ukene, og har virkelig fått testet studentlivet med alt hva det innebærer. Eksamensplugg til langt på natt og vinkvelder med bra venninner!

   

              

   

  Jeg tar med meg både mac'en og bloggen til Bulgaria! Ettersom jeg er så dårlig på huske og skrive her må noen veldig gjerne minne meg på det, om ikke er jeg veldig aktiv på snapchat, så følg meg gjerne der: dpauline :)  Siste hilsen fra denne gang fra Nintendos! Han var ikke helt fornøyd med klippen, så tror han er glad han slipper å se meg de neste 8 ukene:D

   

  Ciao!
   

 • Den beste

  Vil bare si god natt fra meg og den her gentlemannen! Vi har testet ridehuset i dag, ikke helt sikker på om vi godkjenner det, men det funker i 2 mnd til! Calanto reiser hjem til Norge i slutten av desember, hvor han skal mosjonere Pernille en stund, og jeg skal reise ut på nye eventyr! Mer om det senere :D

  God natt!

 • Stjerna

  Fikk tilsendt en film av Pernille i helgen, stjerna med de fantastiske bakbena :D

  video:video

 • Ukas stjerne går til....

  ...Mazack! For å ha trent magemusklene mine til bristepunktet hele uken! Fantastisk dressurhest, som jeg absolutt ikke klarte å ri når jeg satt meg opp, så det har i tillegg vært den mest lærerike uka hele året tror jeg!

 • Ukas stjerne går til....

  ...Mazack! For å ha trent magemusklene mine til bristepunktet hele uken! Fantastisk dressurhest, som jeg absolutt ikke klarte å ri når jeg satt meg opp, så det har i tillegg vært den mest lærerike uka hele året tror jeg!

 • Kveldsforingen med beste

  Hadde kveldsfôringen hos Calanto i går kveld, og rampedyret synes det var en god idé å bli med meg rundt! Herlige hesten!

 • Hoppexamen!

  Fra dagens examen med Medina!

  Superhesten! Litt vanskelig og få henne taggad i dag, så ble ett par bommer ned, men det har ingenting å si for examinationen :)

  video:video

 • Calanto- stå opp!

  Pang start på dagen! Stalltjänst kl 7, før jeg hadde 5 min på meg till å kjøre å sette ut Calanto i hage, før jeg skulle ha lektion i företagsekonomi. Eneste problemet var at Calanto ikke hadde noen planer om å stå opp i dag, så jeg fikk skifte dekken på han mens han lå nede, lat hest! La oss bare si at jeg var ikke helt i tid till den lektionen....

  Nå har det vært foredrag hele formiddagen, og om noen timer starter kjøret med Volkswagen stevnet som går hele helgen. Jeg har forstatt noen skilt som skal opp, lister som skal sjekkes, og få funksjonerene på rett plass før kl 3, i tillegg vil Calanto gjerne ha boksen møkket og föret fixet før han kommer inn igjen i ettermiddag- puha!

  Heldig for meg elsker jeg det her kjøret! Supergøy da det skjer noe hele dagen, og att det skjer noe nytt. I tillegg er det utrolig lærerikt og styre sånn som vi gjør under stevnet i år. Bare det å lære hvordan man arrangerer store stevner, ta lederrollen og få nok folk til de ulike postene er kjempegøy, men også utrolig vanskelig å få alt til å gå opp. Så nå gjenstår det bare å se om arbeidet vi har gjort har vært grundig nok, og at alle 206 hester som kommer hit får en boks med navnet sitt på! :)

   

   

   


  Finnes ingen bedre enn han her!


   

  Ciao fra oss!

 • Good night

  Noe å tenke på for en hestejente en söndag kveld

 • Tävlingshelg!

  Endelig(!!) var det tid for stevne igjen. Denne gangen på fine Medina! :) Det ble to filleriv i 110, men hun var fin å ri, så jeg er fornøyd :)

  Filmen er fra stevnet i dag, litt dårlig kvalitet, men det får gå

  video:video

 • 11/11-14

  Var visst på tide å oppdatere igjen i følge Pilla :)

  Har vært en super helg, med besøk fra mamma, mormor og morfar.... Godt å se de igjen- men ble brått tomt her da det bare var meg og kattene igjen...

  Mamma har fått ny venn-Balouba

  Om en uke starter volkswagen grand prix og flyinge indoor, så nå er det fullt kjør med klipping av hester, og vask av staller

  Tidligere i dag har vi hatt sadel prøving på egne hester, så nå blir det ny lammeskinnspad till Anton:) ellers er vi veldig klare for ny sjekk av beinet på mandag, håper på klarsignal till å sette han igang igjen. En stor hest med mye energi tar mye tid!

  Gizmo og Ziva har som mål å rive leiligheten om dagen- og de er på god vei! Allt ligger strødd rundt hver dag jeg kommer hjem- udyr!

  Vi lever til nytt motto om dagen- å det funker så bra! :D

 • 05.07.2014

   

   

   

  Calanto

  "Anton"

   

     Vallak f.2005                        

   Anton blir med meg til Sverige

   

   


  Larizma 

  "Izma"

      
  Hoppe f.2005

   Izma skal stå i Eidsvoll en stund


   

   

 • Happy <3

  Jeg overlevde fasktisk i går. Var en super trening, med en veldig positiv hest! Problemet var at jeg var hakket ivrigere enn hesten, så jeg valgte å sjekke at hjelmen holdt, så tok en salto over hinderet.. Både jeg og hjelmen lever enda.
  Resten av treningen gikk supert, selv med en hest jeg nesten ikke kjente igjen, hun var uvant ivrig.. Sjeldent jeg er så happy som det jeg var resten av dagen i går, lykkefølelse<3

  Nå er det en time igjen med pedagogikk, før det blir shopping med Kari! Turen går jo til Passo Tonale om 2 dager, så er på tide å kjøpe inn siste rest, og få pakket baggen..

  PS til hestemennesker; ikke kjøp Tretorn, dritt lei støvler hvor glidelåsen ryker av ingenting...  

   

   

  

 • Positiv!

  Snart ut i stallen til Izma igjen- sprangtrening i dag! Har lært litt om idrettscoaching i det siste, så i hele dag skal jeg  tenke; vi kan hva som helst, kommer over hva vi vil av hinder, og vi er supergode!
  Prøvde dette sist også, og vi fikk null stopp, så i dag blir det tenking for harde livet! 
  Målet for dette halvåret er å komme tilbake der vi var i fjord sommer.. Vil komme oss feilfritt gjennom 110 igjen, og gjøre oss klare for høyere klasser...


  Det er som Yvonne skrev på tavlen min for noen dager side; for den som er positiv, er ingenting umulig!