Dinasyd -
Forside Add meg Om meg Kontakt

Når dagen starter sånn her;

da må den bare bli bra!

4 unghester på tur till galoppbanan, for så å la de galloppere rundt slottet i morgensol, det er bra morgen det!

Sen ble jeg møtt av mine to dressur stjerner i Ag som hilste meg velkommen till gjørma! Herlighetene!

 • Hvordan underviser vi i dag?

  I Maltén sin bok om «Att undervisa» (2003) står det att det i dag är den traditionella undervisningen som fortfarande dominerar.

  Sånn er starten på min pedagogikk oppgave som jeg sitter å skriver på for harde livet i kveld. Når jeg skrev denne linja måtte jeg lese flere ganger hva jeg selv hadde skrevet. Er vi fortsatt så gamledagse att vi tror att den tradisjonelle måten å undervise på fortsatt er den beste? Attt læreren skal stå å prate/skrive på tavla, og slenge ut ett spørsmål en gang i timen, mens en gjeng elever ligger å halvsover over pultene sine?

  I følge boken "Att undervisa" som er en del av min litteratur dette året er det undersøkelser fra 1980(!) som er tatt i betraktning når de skal forklara hva som er bra undervisning. I alle andre miljøer oppdaterer vi oss med tiden, og litteraturen byttes ut etter som nye metoder kommer. Er det virkelig mulig att jeg skal lære pedagogikk som var riktig på 1980 tallet? Eller år 2003, når denne bok ble skrevet? Det er 13 år siden det! Jeg selv tror barn og unge er veldig forandret fra 90-tallet till 2016. Både i hvordan de lærer, og hvordan de ser verden. Det er kansje på tide og oppdatere også de "gamle". Kansje det er på tide att Maltén skriver en ny bok, om dagens undervisning av barn og ungdom, for selv tror jeg ikke de lærer på samme måte nå, som de som gikk i skolen på 1980 tallet.

  Jeg skal forklare min egen læremetode i denne oppgaven, og er enig i att det å stille spørsmål, samt forklare teorien kan være bra, jeg bruker det selv når jeg underviser gymnasiet på skolen. Men jeg tror også på å få elevene opp fra pultene, få de ut, se på ting, la de teste selv, for att de skal kunne forstå verden bedre. Det hjelper ingenting og sitte å lese historie fra 1600-tallet, om de ikke kan sammenligne det med den verden vi lever i nå, og for att de skal kunne det, da må de utenfor de 4 veggene i klasserommet.

  Hilsen en ganske oppgitt elev

 • Hest, hest og atter hest! Love it!

  Forkjølet og trøtt, men har hatt en fantstisk uke, men 4 av de beste firbeinte jeg vet om :)

  Göte er super å hoppe(og fantastisk i dressuren), Volfram lærer meg dressur, Blingh løsner mer for hver dag- og lærer noe nytt hver uke, og Calanto er endelig(!!) haltfri i longe! Så nå nå bare resten av sena gro sammen, så er vi igang igjen!

  Såå takknemlig for hver dag jeg får på dette fantastiske stedet!

  video:video

  Biolight behandling av Calanto sitt ben
 • hits