Dinasyd -
Forside Add meg Om meg Kontakt

Ukas stjerne går til....

...Mazack! For å ha trent magemusklene mine til bristepunktet hele uken! Fantastisk dressurhest, som jeg absolutt ikke klarte å ri når jeg satt meg opp, så det har i tillegg vært den mest lærerike uka hele året tror jeg!

 • Ukas stjerne går til....

  ...Mazack! For å ha trent magemusklene mine til bristepunktet hele uken! Fantastisk dressurhest, som jeg absolutt ikke klarte å ri når jeg satt meg opp, så det har i tillegg vært den mest lærerike uka hele året tror jeg!

 • Hest, hest OG hest!

  Tidenes oppfinnelse! Har behandlet Calanto med biolight noen dager nå, og det ser ut til å virke :D

  Han er ihvertfall ganske fornøy med livet om dagen!

  video:video

  Jet Mail er blitt rene spranghesten! Nå skjønner han endelig at han skal trekke mot hinderet, OG at han skal hoppe over med alle 4 beina! Så kult :D

  Volfram står for tiden å venter på nye sko, men superhesten lærer meg allikevel noe nytt vær dag! :)

  Blingh er også i farta, har endelig fått på en martingal, så nå kan hun ikke steile, og bukkingen er blitt bedre :D

 • Slottsbesøk og middag på Thottska!

  På Strömsholm ligger også Strömsholm slott, med ridebaner og galoppbaner rundt. Jeg kjører forbi slottet hver eneste dag, men har aldri vært på innsiden, så gleden var stor da skolen inviterte oss hippologer med på guidet tur i slottet!

  Mange spennende historier, om konger og dronninger, hester og spøkelser! Slottet har flere ganger blitt gitt i bryllupsgave til en ny dronning, da hun har giftet seg med en konge av sverige, litt av en bryllupsgave..

  Slottet har vært veldig lite bebodd, men på 50(?) tallet var militæret stasjonert her, og de brukte slottet som gymnastikkhall, sovesal og matsal, så var en del spor etter de der. Etter att militæret "flyttet ut" har slottet fungert som museum. Innredningen sto en av dronningene på 1700-tallet for, og det synes veldig på barokk stilen i hele slottet. Allt skulle være symmetrisk, så det er satt dører inn i veggen for å få det likt og hele parken er symmetrisk oppbygd med busker og trær. I tillegg till slottet ligger ett tilleggsbygg i "hagen" vor kjøkkenet var, for å minimere brannfaren.
  Jeg husker ikke all historien, men legger ved bilder fra de ulike delene av slottet, anbefales å ta turen hit om man er i nærheten av Strömsholm!

   


  Bilder av dyrene den ene kongen fikk i gaver  Kapellet som ligger øverst i slottet er fortsatt i bruk, både for bryllup, dåp og julegudstjeneste, så utrolig fint!  Bilder av tidligere konger og dronninger hang rundt i hele slottet

  Tapetet fra veggen her er original fra 1700-tallet, laget på loftet i vita ridhuset på Strömsholm!


  Jeg forelsket meg heelt i lysekronene i slottet- vil haa!  Det ene soverommet i den "private" delen i 1 etg.  Kong "krølltopp"  "Hovedsoverommet"

  Den "lille" belysningen på soverommet


  Klubbrommet i slottet var ganske kult! Det hadde utsikt over sprangbanen som brukes på ntionaldagstävlingarna og galoppbanan. Rommet var fyllt med pokaler, pool bord, gammelt rideutstyr, og masse bilder!
  Rommet utenfor klubbrommet, med enda fler bilder

  Ett annet soverom i "huset", med gamle rideklær og en potte hjelm...
   


  Den kinesiske matsalen!
   


  Kvelden ble avsluttet med bra mat i Thottska villaen, med nesten hele klassen og flere av lærerne- så utrolig koselig!

  Beste klassen man kan ha :)
   

   

   

 • Vi lever!

  Hadde en tur hjem i uke 6, så nå er jeg ny omnipod bruker :) Til nå har det fungert veldig bra, så mye lettere å kontrollere blodsukkeret!

  Var med venner og familie, og brukte mye tid på de 5 4'beinte hjemme :D

  Lykkelig i sivile klær igjen, haha

  Ett bilde sier mer enn tusen ord sies det... Morsdag med nesten alle barna på plass, mangla bare Calanto

  Hvordan det står til med Calanto lurer du kansje? Han utnytter de unge talentene på stallen, og har lært de opp i proff kløing, han gir ingenting tilbake, bare for å ha sagt det..

  Han utnytter meg også forsåvidt, han skadet seg på ett bein, og oppfører seg som en hingst vær gang vi går ut døren

  Har også vært på slottsvandring! Innlegg om det kommer ila kvelden :)
 • hits