Dinasyd - hits
Forside Add meg Om meg Kontakt

Nisse senior og junior

Kort innom for å si at jeg lever. Det er mye spennende som skjer om dagen, og hestene har vært supre på både treninger og stevner! Jeg kommer tilbake i morgen med filmer, om jeg finner ut av hvordan jeg legger de ut:)

Nintendos har alltid hatt kallenavnet Nisse, for at han kan være litt "Nisse". Alltid noe sprell på gang. Nå har min "unghest" tatt etter han (eller meg) og begynt med de samme rampestrekene- "redd" for stener og trær, og småbiter så fort de får muligheten;)

Uansett hva de finner på er jeg like glad i de, for hvem kan være sur på de her?

Nisse senior

Nisse junior

 • Terrengridning og påskegodt!

  Stress uke med mange endrede planer! Nisse har vært en stjerne på alle timer, så nå kjennes det veldig bra innenfor søndagens stevne.

   

  Cronist har også vist seg fra en bra side denne uken, eller helt til i dag. Terreng for Jan Jönsson sto på skjemaet.

  For å kunne ri på gresset må hestene broddes, jeg og Cronist ble aldri helt enige om hvordan vi skulle gjøre det, så det ender med at han planter hele hoven, med to lange gressbrodder, rett på min fot (som nå har vært gjennom hele fargeskalaen).

  Heldig for han var han helt super og hoppe i dag, så han er nesten tilgitt!

  Vi har ikke ridd noen store hinder, men brukt mye tid på å la hestene venne seg med hinderne.

  Lykken var også stor da jeg kom hjem å sjekket posten! Mamma skulle sende linser og brunost, men hadde pakket ned ett helt "påskeegg"! Har nå en ny bok jeg gleder meg til å bruke helgen på, og påskesjokolade i masser!

   

  Håper alle har fått en bra start på påsken, det har ihvertfall jeg!

 • Ukesplanlegging for hestene!

  Siste dagen på uken og planleggingen for neste uke er i full gang. Om en uke starter jeg og Nintendos ute sesongen, og skal ut  starte en 110cm klasse. Denne uken er det også mye som skjer i skolen, så planleggingen må være nøye og gjennomførbar for at vi skal være så klare som mulig til neste helg. 
  I og med at det er påske skal Cronist få gå fullt ut de første dagene denne uken, så får han heller hvile hele helgen. Om 2 uker er det første stevne start for han, så jeg kommer til å legge en del fokus på kondisjon/styrke trening de neste to ukene.

  I tillegg til ridningen har jeg stalltjeneste denne uken, så alle morgener starter 06.30. Det skal bli deilig og komme inn i en daglig rutine igjen, så jeg ser veldig fram imot de neste 7 dagene!

  Håper alle har hatt en fantastisk helg, det har ihvertfall jeg!

 • Jenta bak bloggen

  Jeg heter Dina Østrem, er fra Fredrikstad, og ble født sommeren 1992. I Fredrikstad levde jeg 18 år med min supre familie og hele dyrehagen. Med mine foreldre og min søster har jeg reist mye rundt i verden, og fått se flere skjulte paradiser! Har i alle år hatt huset fullt av dyr, så er vokst opp med 4 bente pelsdotter i alle farger og fasonger.
   Etter vgs bestemte jeg meg for å ta ett år i Danmark, nærmere bestemt Aalborg, hvor jeg søkte med inn på TA ridelinjen ved Aalborg sportshøjskole. Her hadde jeg ett fantastisk år med min bestevenn og hest Larizma, i tillegg til at jeg møtte mange fantastiske mennesker som jeg er veldig glad for å fortsatt ha i livet mitt. 


   

  Etter året i Danmark var planen at jeg skulle studere noe annet enn hest, og bare ha hest som hobby ved siden av skolen. Etter et mislykket forsøk ved Bjørknes i Oslo og ett veldig tungt år på bedriftsøkonomi linja i Halden inså jeg at jeg fortsatt brukte mer tid i stallen enn hva jeg gjorde på skolen. I mellomtiden her hadde jeg i tillegg tatt over min søsters hest, så jeg satt med 2 hester, skole og jobb, så det var på tide å forandre hverdagen igjen.    

  Jeg fikk tips om en utdannelse ved Flyinge i Sverige, og tenkte at jeg kan søke, men trodde aldri jeg skulle komme inn. I mai 2014 kjørte jeg og mamma derfor 50 mil ned til Skåne, for at jeg skulle gjøre en opptaksprøve til hippologutdannelsen. Opplevelsen det var å få se denne fantastiske plassen og skolen, og i tillegg få ri noen fantastiske hester, den var stor. Overraskelsen var derfor enda større når jeg i Juli fikk brev om at jeg hadde kommet inn. Tårene strømmet av både nervøsitet og glede! Så i august flyttet Larizma til Espa for å få være hest hos en veldig fantastisk dame der, mens jeg og min andre hest, Calanto, pluss to katter flyttet til Flyinge for å starte på de 3 mest fantastiske årene i mitt liv.    

  De siste 3 årene har jeg bodd i Skåne, Vesterås og hatt en praksisperiode på 9 uker i Bulgaria. Det har vært en reise jeg aldri vil glemme!
  Etter 6,5mnd i Belgia hvor jeg har jobbet med hester er jeg nå tilbake hjemme hos familien. Hva livet bringer videre skal bli spennende å se

   

   

 • Add meg

  Følg meg gjerne på Instagram!

   

  Add: d_pauline

 • Kontakt

  Ønsker du å kontakte meg kan du sende mail til: 

  dinasydeng@gmail.com

   

   

 • Hva gjør man på en fridag?

  Lørdag. Den dagen i uken som de fleste gleder seg til, fordi det som oftest er en fri dag. De neste ukene kommer jeg til å ha stalltjeneste annenhver lørdag, så jeg har også vært en av de som gleder seg til Lørdag denne uken- fordi jeg skulle ha heelt fri. Mine hester skal hvile i dag, og vi har en pause fra bachelor skrivingen.

  Har sovet ut, og våknet sent. Så slo det meg brått- hva gjør folk som ikke har hest?!

  Har vasket huset, hatt spa-behandling av ansiktet, sett en film og sitter nå å prøver å spise en sunn lunch, mens jeg funderer på hva i alle dager jeg skal gjøre resten av dagen.

  Pappa kom med forslaget om å kjøre til Lund å kjøpe en bok, så om noen har anbefaling på en bra bok, kommenter den gjerne!

  Ellers håper jeg alle har en fantastisk Lørdag!

 • Nye tider

  Tilbake på Flyinge betyr også ny bolig og nye hester. Jeg har vært så heldig at jeg har fått ta over rommet til en annen i klassen, så nå bor jeg kun 50 meter fra stallen. Jeg deler hus med 2 andre studenter, og det er en ny opplevelse for meg. Lykken var stor da jeg kom tilbake til skolen og fikk beskjed om at jeg fikk tilbake Nintendos (hesten jeg hadde før jeg dro til Bulgaria). Tror jeg aldri har matchet så bra med en hest som jeg gjør med han her. Han er stor, lang og er nesten mer sta enn meg, noe som fører til en del diskusjoner i stallen og på tur. I ridehuset derimot er han en stjerne. Der har vi kommer fram til ett system som passer for oss begge, så om jeg gir og tar, så jobber han på som den gullungen han er. Han gir også en utrolig bra følelse når man rir på hinder, om forarbeidet er gjort bra nok. Har som mål at vi skal få noen gode runder i 120 de neste ukene, så nå planlegger vi stevner for fullt.

  Nintendos e. Nintender ue. Calvados f.2006

  I tillegg til Nintendos har jeg fått ett ny bekjentskap. Cronist skal være med meg de neste ukene som «min» unghest. Han blir 6 år i år, men er fortsatt ganske grønn og har ingen stevne erfaring. Jeg har nå ridd han en uke og har bare gode ting og si om han. Han er super happy om han får gå i en «form» og se fin ut, men klager ikke om jeg presser han litt ut av komfort sonen heller. Han hopper bra, men krever at jeg er litt bestemt og at vi finner en god galopp som ikke blir springete. Målet med denne herren er å få en bra stevnedebut om ett par uker, for å senere kunne utvikle han videre. Målet er å kunne ri 1m på han før jeg er ferdig på skolen, men vi får se hvordan det går og hvor raskt han utvikler seg. Han skal få bli trygg på stevne «settingen», slik at han får gode minner det. Jeg gleder meg til å jobbe videre med denne hesten de neste ukene!

  Cronist e. Conthargos ue.wanderer f. 2011

 • Tusen takk for nå, Bulgaria!

  Jeg er tilbake på Flyinge, og godt igang med siste del av hippologen. Har hatt lyst til å blogge lenge, men har ikke riktig klart å sette ord på alle tanker. Den siste uka i Bulgaria bare forsvant, og plutselig satt jeg på flyet på vei hjem igjen. Etter nesten 9 fantastiske uker. 
  Jeg er så utrolig takknemlig for ukene jeg fikk tilbringe på Stable Bonev. Jeg har lært så mye om både hester, kulturen og andre mennesker, men viktigst har jeg lært så utrolig mye om meg selv. Jeg har lært at jeg kan gjøre alt, den eneste hindringen sitter i mitt hode. Jeg vet at jeg kan flytte hvor jeg vil i hele verden, uten at det skal være store problemer med det. Jeg har lært at jeg kan være veldig selvstendig og at man ikke trenger å snakke samme språk for å kunne kommunisere med andre mennesker, men også at jeg behøver andre mennesker for att hverdagen skal bli bra. Alt går bare man vil, man må bare se løsningene og ikke problemene. 

  Det er først nå som jeg er tilbake på Flyinge at jeg innser hvor mye jeg har lært om hestene. Både i ridningen, håndtering og stallarbeidet. Jeg har fått ett bredere syn på hestholding og har også innsett att  det er mange måter å gjøre en sak på, utan at det ene eller det andre er feil.  I ridningen har jeg fått med enda mer i bagasjen, og jeg vet ikke hvordan men jeg har fått ett helt annet fokus i ridningen, og med det har jeg fått mer troen på meg selv når jeg rir. Jeg tar med meg alt jeg lærte fra Bulgaria og setter det sammen med det jeg lærer her på Flyinge. Lærte også mange øvninger med både bommer på bakken, serier og baner som jeg gleder meg til ta med meg videre! 

   

   

   

  Jeg har lært å kjenne nye mennesker, som alle har satt spor i livet mitt, alle på sin måte. I dette har jeg lært mye om trening av meg selv, hekta på tabata, og har også fått opp øynene for hva jeg spiser (takk Amanda;) ). Har aldri lest så mye på emballasjen før som det jeg gjør nå, og er utrolig nok veldig glad for det! Har ingen plan om å bli vegetarianer med det første (jeg elsker å grille), men har lært at jeg behøver ikke proppe kroppen full av kjøtt hele uka. Det finnes såå mye god mat som kan lages med annet enn kjøtt...

   

   

   

   

   

  Må også nevnes at jeg aldri har hatt særlig mye med barn og gjøre, så og bli kjent med Amanda og Ivo´s to barn, Eli og Alex har vært en veldig morsom opplevelse, snillere barn skal du lete lenge etter! 

   

   

   

   

  Så tuusen takk til alle som har gjort Bulgaria oppholdet til ett minne for livet. Det er dere som lærte meg at ingenting er umulig, bare man vil det nok! 

  Nå flyttes fokuset over til mine to nye stjerner, og jeg er klar for 9 uker med mye ridning, stevner og bachelor skrivning!

   

   

  Følg meg gjerne videre de siste ukene av hippologen på Flyinge

  Ciao!