Dinasyd - hits
Forside Add meg Om meg Kontakt

En filosofisk start på Onsdagen

Rutiner- det enkle lille ordet, som definerer hele livet. 

Livet består daglig av rutiner. Uansett hvordan du vrir på det så er mennesket avhengig av rutiner for å fungere i hverdagen. Man står opp på morgenen, drar på jobb, kommer hjem og spiser middag med familien, ser litt på tv før man legger seg. Neste dag er det samme rutine, om og om igjen. Selv når vi er på ferie kjører vi på med de samme daglige rutinene. Fra frokost til kvelds, bare at vi bytter ut jobben med stranden eller sightseeing. Det er ihvertfall det inntrykket jeg har fått av A4 mennesket. 

Hvor jeg passer inn her vet jeg ikke. Jo fler rutiner jeg kan bryte jo bedre er det. Selvklart liker jeg å ha kontroll på livet, men jeg liker også å se at livet hver dag kan bringe noe nytt. Jeg vil ikke kjøre meg fast i det samme sporet og glemme det som skjer rundt meg. Det og kunne stoppe opp, se hver dag og oppleve noe nytt hver dag skulle vært definisjonen på livet. I stedet er vi blitt en gjeng med kopier av hverandre som alle konkurrerer om det samme målet- Se ut som om man tjener mest mulig, er super vellykket samtidig som det ser ut som om man gjør det uten å ofre noe.  

Sannheten er mer at vi hver dag stresser mer og mer og dytter oss selv lengre ned. Selvfølelsen blir dårligere, og det eneste som kan gjøre den bedre er når du kan vise frem til store resultater eller det perfekte «imaget». Det man ofte glemmer i prosessen er seg selv. 

Tenk hvordan verden kunne blitt om alle kunne stoppe opp ett minutt, bare ett minutt om dagen og tenkt over hva de gjør med livet sitt, hva de ønsker og hvordan de har det. Tenk om vi kunne bryte rutinene litt oftere og faktisk tatt oss tiden til å se oss rundt, se hva som finns utenfor komfortsonen. Tenk hvordan verden kunne vært om vi bare sluttet med alt det stresset, det indre stresset som gjør at pulsen blir høyere og knuten i magen større. STOPP OPP før det er for sent!
Vi har ett liv her på jorden, ikke kast det bort på ting som ikke betyr noe. Vær glad i de rundt deg og nyt det som skjer. Gjør minst en ting hver dag som skremmer deg, og kom deg ut av sofa sonen/komfort sonen! Det behøver ikke være store ting, men snakk med en ny person, sett deg små mål som gleder deg eller bestill den turen du så lenge har villet ta.

(misforstå meg ikke, jeg forstår at man må jobbe for å tjene til livets opphold, og ja, jeg vil også ha muligheten til å kjøpe fine ting, men det er like viktig å være glad i det man gjør og kunne glede seg over hver dag)

 

-Dina