Dinasyd -
Forside Add meg Om meg Kontakt

Nytt kapittel!

Nå er nervene på topp, og jeg begynner å bli klar for første skoledag i morgen! Klærne er lagt frem, skoene pusset, og frokost smoothie er ferdig, så nå er det bare å få de kattene til å roe seg ned før det er natta. 

I mine "jeg-har-så-lite-å-gjøre" dager fikk jeg ett håpløst innfall, og har meldt meg og Anton på dressurstevne, så neste helg skal vi ut å strekke på beina i en LB klasse. Kan bli spennende med tanke på at mitt første(og eneste) dressurstevne så langt så holdt jeg på å svime av på vei inn på banen :D


Calanto har ihvertfall funnet seg til rette :)

 Dressurtrening i Crafordhallen, litt usikker på om hesten er like fornøyd som eieren

Helt ok å bo alene :D

 


 

 

 

Tidenes beste smoothie, må prøves! : 

- 1,5 DL Jordbær (bruk gjerne frossne)
- 1 Banan
- 1 DL Lettyoghurt
- 1 ss Honning
- 1 ss Solsikkefrø (jeg bruker linfrø)

 

Mulig å doble oppskriften og sette resten i kjøleskapet, perfekt til frokost! :D

 

 • 27.08.2014

  Skjønner ikke hvorfor tiden skal gå så utrolig tregt når man venter på noe! Trodde aldri jeg skulle skrive noe sånt, men kan ikke vente på at skolen skal starte, så jeg har noe å stå opp til igjen! :D Jeg savner nesten(!) jobben!

  Dagene nå går til å oppdra katter (skulle vært skrevet en bok om katteoppdragelse- ingen sa det var så vanskelig!), ordne med Calanto, og lete rundt området for å finne postkontorer og salmaker. 

  Anton har endelig løsnet litt, og det går faktisk ann å ri han litt på trinse, nesten utrolig.. Vi stortrives i stallen, med både hester og mennesker, og gleder oss til å hilse på nye som kommer i morgen. Skal visst komme to til som skal gå hippologi til stallen, så blir greit å "kjenne" noen før skolestart. 
  I morgen er planen å finne en smed til Anton, har planer om å la de som går hovslager utbildningen sko han, så får vi se hvordan det går. Skal også hjelpe en av jentene i stallen med å få tatt litt bilder av hesten hun rir i morgen, før det blir egentrening med Anton på Flyinge på ettermiddagen.

  Ziva og Gizmo lever livet og har det supert som inne katter- de driver meg snart til vanvidd med klatring i gardiner, sover på bordet, og gjør ett iherdig forsøk på å ødelegge alt av sengetøy og sofaputer med klørne! Men de er søte og kosete da, det skal de ha. Egentlig litt sånn ulv i fåreklær..
  Fant ut tidligere i dag at jeg skulle prøve å bade de, skjønte plutselig hvorfor alle sier at man ikke skal bade katter- de blir gale! :D Men det gikk til slutt, og de var faktisk ganske fornøyde etterpå, så det skal vi fortsette med :))

  I morgen og Fredag har jeg morgenfodring igjen, så da er det opp og i stallen kl 6, heldigvis siste uken med kollektiv stalldrift denne uken. Fra 1 sept er det bare kveldsfôringer og helgene vi hjelper til.

  Har tatt en del bilder rundt stallen, skal prøve å få lastet de opp i morgen :)
  Noe fra salrommet, det er traangt, og her skal enda 3-4 personer inn med utstyr :O  Han gamle mannen som eier stallen lurer på hvordan Anton og den norske hesten ved siden av skal klare å bevege seg i boksene, med såå mye halm, prøvde å forklare han at Anton lett fikk liggesår, med da lo han bare.. :) Han lurte også på hvorfor den norske hesten min som var vant med kulda måtte ha dekken når det var 10 grader ute, jeg ga opp å forklare han denne.. 

  Jeg trenger ingen hund for å ødelegge sko- jeg har Ziva....  Harlösa på vei til leiligheten  Gizmo :))
   

 • 24.08.2014

  Det blir dårlig med blogging når det er så lite som skjer om dagen. Skolen starter ikke før 1. September, så nå for tiden er dagens høydepunkt morgenföringene i stallen, og turen til matbutikken, elelr ihvertfall å prøve å finne en matbutikk!

  Calanto er fortsatt vanskelig å "få ned på bakken".Begynner å lure på om det er havren som har gått til hodet på han. Så nå blir det mye ridning med hjelpetøyler, og jobb fra bakken :)

  Var i en stor matbutikk i Sødre Sandby i går, ca 10 min fra "hjemme", gikk forbi hyllen med bind og tamponger, og holdt på å krasje i veggen! Helt utrolig hvilke fristelser du skal igjennom som jente, ihvertfall i perioden med søstsug!

  "Fordi du er verdt det"

   

   

  Her blir det en rolig søndag i dag. Nettopp hatt 2 timer med hestehviskeren på tv, og en stor kopp te! 

  Senere skal jeg prøve meg på arbeid fra "bakken" med Anton, se om jeg kan få han til å respektere at det er jeg som bestemmer, uansett om jeg sitter på eller
  går ved siden av :)

   

  Gizmo og Ziva er fortsatt like gale, og har i tillegg begynt å tigge, jeg blir gal! Har kokt mine første fiskemiddager denne uken, til kattene, og det virker som om det falt i smak, for begge to begynner å bli litt for tykke :D

  Bildedryss fra de siste dagene: 

   
  Kattemiddag 

  Jeg fant mini Izma! Hun er prikk lik :O • Flyinge og Hammarlunda!

  Så er vi på plass i skåne!
  Calanto er på plass i en stall som ligger 500m fra Flyinge kungsgård, og jeg, Ziva og Gizmo har kommet inn i vår leilighet i Hammarlunda, ca 5km fra Flyinge.

   

  Reisen ned gikk bra, men den var laang! I tilleg hadde vi innslag av flere værtyper, sol, vind og troperegn! Godt pappa hadde rød "esso" strek på hengeren, om ikke hadde jeg kjørt av veien flere ganger ;)
  Leiligheten vi bor i nå har blitt suuperfin! Takket være mamma og pappa som har vært her i 2 dager og fått alt på plass, i tillegg til en altfor lang tur på IKEA og Jula :)

  *Flere bildet kommer av leiligheten* 

   

   

  Gizmo og Ziva (Ugla) har falt til ro, og flyr rundt i leiligheten som gale! 

  Har vært på lang tur med Anton i dag, bor virkelig i "hästcentrum"! Det er hester, staller og ridebaner overalt! I tillegg er det superfine stier rundt Flyinge og alle områdene rundt.

  Anton og jeg prøver fortsatt å finne fordelene med å stå på halm, til nå er det bare nesten bare rot for meg, og Anton har funnet ut at det ikke smaker like godt som høy :) vi satser på at fordelene med det snart dukker opp ;)

  Anton den 15 år gamle vallaken leker hingst om dagen. Til nå har han klart og skremme flere, som ikke lenger er så gira på å sette han ut. Så nå har vi kjøpt kjettinger til leietauet, og satser på at han blir mer "seg selv" igjen. 
  I morgen er det morgenföring og utslipp av 11 fremmede hester kl 6, så på tide og lære seg hestenavn og paddocker og komme seg i seng! 

  - Dina, Ziva, Gizmo og Anton

   

 • Det nærmer seg!

  Så er det 2 dager igjen til turen går til Lund. Som vanlig er jeg ferdig pakket til hesten, til og med vasket alt utstyret(!), mens mine egne ting fortsatt ligger slengt rudt omkring i hele huset! Må ett under til for at alt skal være ferdig pakket ned og klart før søndag.. 

  Nervene er på plass, men jeg ser frem til å komme ned og komme i orden, både i leilighet og stall. 
  Larizma ble levert på Espa hos Haldis på tirsdag, så hun lever livet og koser seg med masse gress, og en herlig gjeng med hester :) Hentet også Gizmo og Ziva, 2 klin gærne kattunger som blir med til sverige!

  I dag har mattlisynet sett til Anton, så han er klarert til å reise over grensa, nå gjenstår det bare å se om tollen er kranglete, eller om vi kommer hurtig gjennom. 

   

  Skal prøve å være flink til å oppdatere jevnlig, og få fikset designet på siden her så det blir lettere å navigere seg rundt :)

   

  - Dina Pauline
 • hits