Dinasyd - hits
Forside Add meg Om meg Kontakt

Tusen takk for nå, Bulgaria!

Jeg er tilbake på Flyinge, og godt igang med siste del av hippologen. Har hatt lyst til å blogge lenge, men har ikke riktig klart å sette ord på alle tanker. Den siste uka i Bulgaria bare forsvant, og plutselig satt jeg på flyet på vei hjem igjen. Etter nesten 9 fantastiske uker. 
Jeg er så utrolig takknemlig for ukene jeg fikk tilbringe på Stable Bonev. Jeg har lært så mye om både hester, kulturen og andre mennesker, men viktigst har jeg lært så utrolig mye om meg selv. Jeg har lært at jeg kan gjøre alt, den eneste hindringen sitter i mitt hode. Jeg vet at jeg kan flytte hvor jeg vil i hele verden, uten at det skal være store problemer med det. Jeg har lært at jeg kan være veldig selvstendig og at man ikke trenger å snakke samme språk for å kunne kommunisere med andre mennesker, men også at jeg behøver andre mennesker for att hverdagen skal bli bra. Alt går bare man vil, man må bare se løsningene og ikke problemene. 

Det er først nå som jeg er tilbake på Flyinge at jeg innser hvor mye jeg har lært om hestene. Både i ridningen, håndtering og stallarbeidet. Jeg har fått ett bredere syn på hestholding og har også innsett att  det er mange måter å gjøre en sak på, utan at det ene eller det andre er feil.  I ridningen har jeg fått med enda mer i bagasjen, og jeg vet ikke hvordan men jeg har fått ett helt annet fokus i ridningen, og med det har jeg fått mer troen på meg selv når jeg rir. Jeg tar med meg alt jeg lærte fra Bulgaria og setter det sammen med det jeg lærer her på Flyinge. Lærte også mange øvninger med både bommer på bakken, serier og baner som jeg gleder meg til ta med meg videre! 

 

 

 

Jeg har lært å kjenne nye mennesker, som alle har satt spor i livet mitt, alle på sin måte. I dette har jeg lært mye om trening av meg selv, hekta på tabata, og har også fått opp øynene for hva jeg spiser (takk Amanda;) ). Har aldri lest så mye på emballasjen før som det jeg gjør nå, og er utrolig nok veldig glad for det! Har ingen plan om å bli vegetarianer med det første (jeg elsker å grille), men har lært at jeg behøver ikke proppe kroppen full av kjøtt hele uka. Det finnes såå mye god mat som kan lages med annet enn kjøtt...

 

 

 

 

 

Må også nevnes at jeg aldri har hatt særlig mye med barn og gjøre, så og bli kjent med Amanda og Ivo´s to barn, Eli og Alex har vært en veldig morsom opplevelse, snillere barn skal du lete lenge etter! 

 

 

 

 

Så tuusen takk til alle som har gjort Bulgaria oppholdet til ett minne for livet. Det er dere som lærte meg at ingenting er umulig, bare man vil det nok! 

Nå flyttes fokuset over til mine to nye stjerner, og jeg er klar for 9 uker med mye ridning, stevner og bachelor skrivning!

 

 

Følg meg gjerne videre de siste ukene av hippologen på Flyinge

Ciao!

 • Ny mat og varmegrader!

  Sol og 8 varmegrader før klokken er 9! Nå begynner det å ligne på det jeg trodde var Bulgaria :D

  Hestene er supre om dagen! I dag er det løshoppning på skjemaet igjen, veldig gøy å følge hestene fra uke til uke og se hvordan de hopper :)

  Siden sist har det vært ledig dag, ny typ av trening og grønnsaksshopping! Ferske grønnsaker som smaker helt fantastisk!

  Mitt blodsukker har sagt farvel og vil ikke være med på matvanene her lenger, så nå tester jeg ut egne frokoster/luncher. Helt hekta på chiafrø og havregryn- blanding, så lærer stadig noe nytt...

  På mandag gikk dagen til sovmorgen og lunch med Amanda og Eli, før vi endte opp i butikker igjen. Har funnet årets båtsko, og mange super neglelakker! Neglelakkene koster ca 12 kroner, og sitter 10x bedre enn t.ex Chanel sine. Så fornøyd!

  Mandag kveld testet jeg tabata for første gang. Tenkte der og da at ja, det er tungt, men ikke noe problem. I dag er det onsdag, og jeg må fortsatt velte meg selv ut av sengen for å komme opp på morgenen, såå mye treningsverk! Men anbefales på det sterkeste, jeg gleder meg til neste gang!

  Ciao!

 • Endelig lys i tunnellen...

  ... eller hva nå ordtaket sier.. Ingen hemmelighet att jeg unngår kulda så godt det går, og den vinteren her har vært lang. Men NÅ kommer forhåpentligvis våren! Værvarslet for neste uke passer ihvertfall meg bra, blir så lykkelig når det er sol og varmegrader til en forandring :D

  Våren i Bulgaria skal visst være veldig bra, så håper på at den kommer fort, så jeg rekker den før jeg reiser tilbake til Sverige...

  Planen i dag er å ri de 4 fantastiske hestene "mine". Løsgjørende og rakriktende arbeid tenkte jeg, men får se hva Bulgarerne her sier. De legger mange planer på Bulgarisk og jeg finner som regel ut av det når vi starter med å gjøre i ordning hestene :)

  Ciao

 • Tiden går fort når dagene er bra!

  Jeg vet at det finnes veldig mange muskler i armene, men hvordan pt'en kunne klare å finne alle, OG få meg til å trene alle, det har jeg ingen aning om... Men det klarte han, jeg har nemlig vondt i hver eneste del av armene, men det er helt okej :D så kul å være igang og ikke minst få hjelp så treningen blir gjort korrekt. Arm og mage økt i går, så kvelden i dag tilbragte jeg på tredemølla for å prøve å løsne på stive muskler og ledd.. I og med at jeg jobber helger har jeg satt meg opp på ny time lørdag kveld, da skal visstnok benene få gjennomgå igjen..

  Har hatt superhester de to siste dagene! De er supre å jobbe med, og har såå stor personlighet! I dag har vi løshoppet 7 hester, og alle var like gira! De elsker virkelig jobben sin, og sprang på med masse energi!

  Har også pusset utstyr og ryddet det ene salrommet her de siste dagene, godt å få et system og få ting på plass :)

  I morgen er det ny dag med superhestene, i tillegg har jeg en plan om intervaller, men får se om den planen blir med tanken eller om jeg faktisk kommer meg ned til gymmet...

  God natt!

 • Pasta med sukker?!

  God morgen! :)

  Fordelen med å bo "på landet" og ikke på ett typisk turiststed, er att jeg virkelig får testet alt av bulgarsk mat... Vært utrolig mange nye smaker de siste ukene, og jeg har likt det meste, men dagens frokost, den har jeg mine tvil til!

  Velkommen til frokost- pasta med sukker og fetaost! :)

  Ha en super dag!

  Ciao

 • Stara Zagora og nye utfordringer

  Jeg har flera ganger tenkt att NÅ skal jeg begynne å trene igjen! Det holder 1 gang, så er jeg lei... Så nå har jeg bestilt og betalt for 10 PT timer, så nå må jeg faktisk, uansett hvordan det kjennes..

  Skal sies at første gangen jeg var der med Amanda i går var veldig bra, så jeg gleder meg til å fortsette i morgen!

  Jeg liker utfordringer, så nå skal jeg utfordre meg selv når det kommer til trening, og gjøre det beste jeg kan de neste ukene her!

  Hjemme i Sverige er jeg veldig dårlig på å lage mat med mye grønnsaker, blir fort samme smak på alt.. Her i Bulgaria derimot har grønnsakene er mye bedre og ferskere smak, så om dagen har jeg helt hekta på smoothier- grønnsaker blandet med vann:D

  I dag har jeg vært ledig, så har sovet lenge og hatt en veldig lat morgen.. Senere på dagen ble det lunsj med Amanda og ett av hennes barn, før vi gikk en runde i byen her. Jeg glaner fortsatt som en gal på alt, og vil helst ikke gå glipp av noen ting! Utrolig mange små butikker med alt mulig i, boder med forskjellige greier og ulik mat, såå gøy å se seg rundt!

  Ettermiddagen lekte vi med Amandas to barn hjemme hos de, og jeg fikk bekreftet en gang for alle att jeg ikke er noen kunstner, spiker mennesker og firkanta biler var det beste jeg fikk til...

  Storkoser meg fortsatt med hestene her, selv om katten prøver å konkurrere om oppmerksomheten, lille vampyren..

  Hestene her er alle fantastiske, selv om Emili for tiden er den store favoritten. Hun har hatt en lengre hvile periode, og jeg er heldig som får sette igang henne igjen! Stoor personlighet og enda større sjarm, så man må bare like denne hesten :D

  Fortsatt en del snø, men varmere vær og enda varmere sol, så satser på att våren er rett rundt hjørnet

  Ciao!

 • Bulgarsk opplæring..

  God morgen! :D

  I dag har de visst gått inn for å lære meg bulgarsk her i stallen.. Så når jeg lærer ett nytt ord prøver jeg samtidig og lære bort det ordet på engelsk. I og med att Ivo og hans Groom er borte er det ikke så mange her som snakker engelsk, kul for meg meg, da jeg må lære bulgarsk veldig fort :D

  Fant en genial app! Selv om jeg lærer best ved å høre på de snakke i stallen, er det bra og kunne oversette så jeg vet vad de faktisk snakker om...

  Kvitteringen fra i går, hvem kan oversette?

 • Hjem, kjære hjem!

  Nå er det en hest igjen å ri, og en stalltjänst- så skal jeg hjem til lille Norge i ett par dager! Gleder meg!

 • Kenya again! :D

  Ikke lenge igjen til sommeren nå! Er superpositiv om dagen, ikke så rart med tanke på at været er på min side. Sol og varmegrader- kan ikke bli bedre, med tanke på at vi er midt februar!

  Fikk telefon i går morges, med beskjed om at det blir Kenya tur i påskeferien, Jippi! Så nå blir det ned å hilse på Timon og Pumba igjen.. Selv om det blir fravær på skolen, er jeg veldig enig med meg selv at det er verdt det. Lange dager på stranden, og morsomme dager med Pernille, gleder meg! Blir også veldig greit å reise på tur med familien igjen.


   

  Så en veldig spesiell film i går; «Vicky, Christina, Barcelona», selv om filmen ikke var helt min stil, ble jeg helt forelsket i Barcelona! Vet hvor min neste byferie skal være ihvertfall! Gamle bygater med koselige cafeer, mange butikker, nye utesteder, og tidenes fotballby!

  Fant en artikkel i Det Nye om akkurat denne byen, og den blir anbefalt på det sterkeste, så nå blir det å overtale Camilla til å glemme Paris, og få henne med til Barcelona i stedet... Må bare komme meg hjem til Norge å finne en jobb først, heh...

   

   

  Barcelona - byen som aldri sover!