Dinasyd - hits
Forside Add meg Om meg Kontakt

Home, sweet home

 det siste innlegget jeg skrev her på bloggen i oktober skriver jeg om hvor godt jeg trives og hvor bra allting er, og det var veldig sant. Jeg har trivdes veldig bra, og jeg har vært veldig glad for muligheten til å jobbe med det jeg trives best med, hestene. Dessverre kan man ikke kontrollere alt som skjer med hodet og kroppen, og ved ett tidspunkt begynte alt å si stopp. Jeg hadde alt for mye og gjøre for en person, så med stevner hver helg, mange hester og en stall som skulle holdes i orden glemte jeg bort meg selv, og hvorfor jeg egentlig startet med hester i utgangspunktet. 

Det var veldig dårlig planering på dagene, og helt umulig og planlegge noe utenom stallen. Jeg visste aldri om jeg jobbet til 17, eller om jeg var ferdig 23 på kvelden. Midt i alt det her begynte også kroppen/ryggen og si ifra om att ikke allting var som det skulle. Jeg glemte gleden med hestene og alt kjentes tungt. Så jeg sa opp jobben og reiste hjem i begynnelsen av Januar.. 

Så står jeg igjen ved ett veiskille, og vet ikke hvilken retning jeg skal velge. Jeg er tilbake ved start, hjemme hos mamma og pappa. Jeg vet ikke om jeg skal fortsette og jobbe med hester, eller om jeg skal finne på noe helt annet. Eneste jeg vet er at jeg først skal ha 10 dager i fantastiske Kenya, før jeg finner nye mål og satse mot!

 

 • Hawaii-party

  Lørdagen kom, og forsvant igjen før jeg rakk og blunke. Super vellykket bday med en herlig gjeng!

  Mine toppen foreldre hjalp til som de heltene de er, og ble her til maten var over. Lite annet å si enn att det er en kveld jeg kommer til å se tilbake på med ett stort smil i lang tid framover. 
  Bilder fra begynnelsen på kvelden:

  "Tæsse beach"

   
   

  "kiss the chef"

   

   

   

   

  Camilla og mamma´s fantastiske kake!

   

   

   

  Verdens beste Hugo

   

  Beste!

   


   

  Søndag og siste kvelden med Therese på besøk

  Tuusen takk til alle som gjorde vårt 50´års lag helt perfekt!

 • Snälla, stanna tiden!

  Mai- måneden jeg både har sett fram til og gruet meg til i 3 år. De beste 3 årene av mitt liv går nå på siste måned, og ett nytt kapittel skal begynne. Innen vi skal ta det neste steget ut i verden er det examensoppgaver som skal leveres, stevner skal rides og det skal søkes på jobber i hele verden. 

  Jeg er på jakt etter en jobb hvor jeg kan utvikle min ridning, og vil veldig gjerne reise ett år (eller fler) til Danmark! Liker veldig godt det landet, samtidig som jeg kan holde kontakten med venner og familie i Norge og Sverige. Men for all del, om drømmejobben duker opp i Kina eller USA, da er jeg på neste fly ut! 

  Forrige helgen fikk jeg besøk av de meste fantastiske foreldrene som finnes, så koselig med en helg hvor jeg kunne gjøre litt annet enn å henge i stallen eller i huset her hjemme. Vi reiste til København på lørdag, og fikk en hel dag blant turister, familier, shoppere og alle andre som hadde tenkt att lørdag var en bra dag i kbh. Kaos med mye folk- men jeg elsker det! Kvelden hadde vi bord på Gaspari, en b&b med en fantastisk resturang. Tror aldri jeg har spist så god mat som den vi fikk der! Søndagen avsluttet vi med tur i parken med Nintendos. Det var en veldig lykkelig hest som hang med som en hund på tur!

  Grillkvelder med jentene slår aldri feil- vi nyter att sommeren er på vei!  Valborg feiring med Therese. Tidenes lengste dag, men så utrolig gøy!


   

  Den siste tiden har det også vært litt stevner på mine fantastiske hester. Cronist var igjen feilfri i en 90 cm klasse her på Flyinge, og Nintendos var feilfri i 110 cm og i vår første 120 cm. Selv om 120 runden ikke var det beste vi har ridd, så viste han igjen hvilken fantastisk hest han er. Om en uke er tiden kommet for vårt siste stevne, og jeg gleder meg som en unge til å ri Cronist gjennom nok en 90 cm klasse og Nisse i en 120 cm klasse. Hvordan jeg skal klare å reise fra sistnevnte vet jeg ikke enda, men nyter tiden som er igjen fullt ut. 

 • Dagens utsikt!

  Har flyttet praktiken Til Strömsholm i dag, og er klar for noen timer med jobb her.. Helt ok da utsikten er mange fine hester og hinder!

 • Til Pappa

  Om din pappa er en hardt arbeidende mann og din helt, en mann som hjelper deg uansett hvor ille det er, og er den beste pappaen man kan ønske seg! Hvem som helst kan bli far, men det skal en ordentlig mann til for å bli pappa. Sett denne i din status og la alle få vite hvor glad i og stolt du er av din pappa! Man kan erstatte en hel del mennesker i livet, men vi har bare en pappa.?

  Jeg kom over denne på facebook i dag, og begynte å tenke på min pappa! Når var egentlig siste gangen jeg takket han for alt han har gjort, og ikke minst alt han gjør, hele tiden, for meg?

   

  Så til min aller beste pappa:

  Takk for at du hele mitt liv har dratt meg opp av gjørma(bokstavelig talt) når det trengs, du var også den som lo av meg og ba meg ta meg sammen da det var det jeg trengte- du trodde på meg!


  Takk for at du har stilt opp på alt jeg har villet prøve, fotballkapmer, turnoppvisninger, og ikke minst alle milene du har kjørt til stevner og skoler med hestehengeren bak.
  Takk for alle turene jeg har fått bli med på. Du har lært meg å se alle mennesker, uansett hudfarge og religion, rik eller fattig. Takket være dette har jeg fått ett bredt syn på verden, og jeg vet at det finnes en verden utenfor lille Norge.  Samtidig har jeg fått minner for livet..


   


  Takk for at du har lært meg å bruke hammer og sag, blande sement og bygge garasje, jeg vet nå at jeg kan klare det meste, uansett hva det måtte være.
  Tusen takk for at du alltid er der. Jeg vet jeg kan ringe deg når som helst, du har alltid ett svar..
  Takk for att du alltid kommer når vi trenger deg. Uansett om det er for at man er for trøtt til å kjøre alle 50 mil hjem til jul alene, eller om man har krasjet med hesten flere timer ned i Sverige.

   
  Du er også den som har lært meg at vi skal leve hver dag, og ikke være for seriøse!
  Tusen takk for at du (dere) alltid støtter meg 100% i det jeg vil gjøre, og at dere lar meg få muligheten til å studere det jeg virkelig elsker her i livet!
  Du har vært en stor del av det som har gjort meg til den personen jeg er i dag, en selvstendig jente som vet hva hun vil, som ikke godtar alt og som vet hvordan hun skal være ett medmenneske og som lærte meg og elske alt av dyr!
  Jeg er veldig, veldig, veldig glad i deg!

                                                                         

  Så tusen takk pappa, for att du er den du er, du er virkelig den beste pappaen en jente kan få!

   

  Klemmer fra Dina

 • Thank you for flying Air Amateur

  På praktikplassen min har de en 5 år gammel hest, som er under innlæring, Cinnamon. Jeg har hatt som mål at Cinnamon og jeg, vi skal bli venner! Til nå har det fungert veldig fint. Første gang jeg red prøvde han å kaste meg av 10 ganger, andre gang var det "bare" 5 forsøk.
  MEN 3 gangen derimot, da så han spøkelser i hvert eneste sandkorn på hele ridebanen! Han får noe som heter sadeltvång når man strammer sadelgjorden under magen hans, så han blir veldig spent. Etter mye om å men slappet han av å ble egentlig veldig fin. Vi red galoppbommer på bakken, og Cinnamon galloperte over bommene som han aldri hadde gjort annet. Helt til vi skulle bytte vei.

   

  Tenk deg at bommene ligger på bakken, og Cinnamon som flyver over!

  Det skal også nevnes at han har dressurstamme, så han er vel opprinnelig avlet for dressur.


  Uskyldigheten selv :)
  Det hele endte med en Dina som fløy av midt under ridlektionen. For å gjøre det hele værre var det en nybegynnergruppe med små barn og ponniser i andre enden av ridehuset, og alle fikk med seg min fantastiske flyvetur, jippi!  Det skal sies at Cinnamon var helt fantastisk å ri på mandag, på dressur lektionen :D

   

   

  Ciao "en mørbanka Dina"

 • kort fortalt....

  Jeg lovet en lengre oppdatering, men vet helt ærlig ikke hvor jeg skal begynne. De siste ukene har bare flydd av sted!

  Men siste opdatering var om Mazack, han som trimma magemusklene mine, og Mazack, han fortsatte å gjøre det helt til eksamen. Jeg grinte når jeg gikk ut av banen (for første gang!!), for eksamen kjentes ikke bra ut. Han rygga inn i dressurrailen, kastet seg ut i økningene, og han synes jeg var en idiot som prøvde å stoppe han, han har jo gjort dette før. Men utrolig nok ble vi godkjente, og jeg er fornøyd med 60,3% i LA4 på en hest jeg red i 2 uker før eksamen.
  Sammenfattet så er alle eksamner godkjente, så nå er det bare en igjen, og den kommer siste uka vi er her.
  Tiden med Blingh Blingh er nå over, og hun har reist tilbake til sin eier, kommer til å savne den her lille galningen.  Når alle andre er rundt i sverige på praktik, er dette måten å ha lørdagskvelder på -Corona og netflix!


  Endelig begynner det å nærme seg vår på Strömsholm! Vet ikke hvem som er lykkligst, om det er meg eller hesten...

  Denne passer meg så utrooolig bra nå som vi har kverke på praktiken! Det er klær og sko OVERALT i bilen, jeg holder på å bli gal...

  Etter en herlig påske hjemme hvor jeg klarte å få influensa, ble første uka av praktiken tilbragt i sengen, typisk meg....
  Andre uka var jeg tilbake, og denne uken fikk Hallsta RK også påvist kverke, en farlig hestesykdom som smitter veldig lett. Så nå går det i fullt klesskift og dusjing hver gang jeg kommer derfra, puha!
  Første uka på praktiken fikk jeg også begynne å sette igang Calanto, det varte hele en uke før han skadet seg igjen..

  Kort fortalt så er alt bra, jeg trives på praktiken, det begynner å bli vår, og jeg teller ned dager til sommeren! I tilleg kommer min mamma om 2 uker, gleder meg!

  Mumrik, min nye bestevenn... Bor på Hallsta RK

  Ciao Dina

 • Long time no see

  Beklager langt fravær.. Lange dager, examner og influensa tar tid...

  Skal prøve å komme med oppdateringer igjen i morgen, men legger ved mitt seneste prosjekt till det;

   

  Den beste av de alle, Izma <3

   

   

   

  Ciao Dina
   

 • Slottsbesøk og middag på Thottska!

  På Strömsholm ligger også Strömsholm slott, med ridebaner og galoppbaner rundt. Jeg kjører forbi slottet hver eneste dag, men har aldri vært på innsiden, så gleden var stor da skolen inviterte oss hippologer med på guidet tur i slottet!

  Mange spennende historier, om konger og dronninger, hester og spøkelser! Slottet har flere ganger blitt gitt i bryllupsgave til en ny dronning, da hun har giftet seg med en konge av sverige, litt av en bryllupsgave..

  Slottet har vært veldig lite bebodd, men på 50(?) tallet var militæret stasjonert her, og de brukte slottet som gymnastikkhall, sovesal og matsal, så var en del spor etter de der. Etter att militæret "flyttet ut" har slottet fungert som museum. Innredningen sto en av dronningene på 1700-tallet for, og det synes veldig på barokk stilen i hele slottet. Allt skulle være symmetrisk, så det er satt dører inn i veggen for å få det likt og hele parken er symmetrisk oppbygd med busker og trær. I tillegg till slottet ligger ett tilleggsbygg i "hagen" vor kjøkkenet var, for å minimere brannfaren.
  Jeg husker ikke all historien, men legger ved bilder fra de ulike delene av slottet, anbefales å ta turen hit om man er i nærheten av Strömsholm!

   


  Bilder av dyrene den ene kongen fikk i gaver  Kapellet som ligger øverst i slottet er fortsatt i bruk, både for bryllup, dåp og julegudstjeneste, så utrolig fint!  Bilder av tidligere konger og dronninger hang rundt i hele slottet

  Tapetet fra veggen her er original fra 1700-tallet, laget på loftet i vita ridhuset på Strömsholm!


  Jeg forelsket meg heelt i lysekronene i slottet- vil haa!  Det ene soverommet i den "private" delen i 1 etg.  Kong "krølltopp"  "Hovedsoverommet"

  Den "lille" belysningen på soverommet


  Klubbrommet i slottet var ganske kult! Det hadde utsikt over sprangbanen som brukes på ntionaldagstävlingarna og galoppbanan. Rommet var fyllt med pokaler, pool bord, gammelt rideutstyr, og masse bilder!
  Rommet utenfor klubbrommet, med enda fler bilder

  Ett annet soverom i "huset", med gamle rideklær og en potte hjelm...
   


  Den kinesiske matsalen!
   


  Kvelden ble avsluttet med bra mat i Thottska villaen, med nesten hele klassen og flere av lærerne- så utrolig koselig!

  Beste klassen man kan ha :)
   

   

   

 • Hvordan underviser vi i dag?

  I Maltén sin bok om «Att undervisa» (2003) står det att det i dag är den traditionella undervisningen som fortfarande dominerar.

  Sånn er starten på min pedagogikk oppgave som jeg sitter å skriver på for harde livet i kveld. Når jeg skrev denne linja måtte jeg lese flere ganger hva jeg selv hadde skrevet. Er vi fortsatt så gamledagse att vi tror att den tradisjonelle måten å undervise på fortsatt er den beste? Attt læreren skal stå å prate/skrive på tavla, og slenge ut ett spørsmål en gang i timen, mens en gjeng elever ligger å halvsover over pultene sine?

  I følge boken "Att undervisa" som er en del av min litteratur dette året er det undersøkelser fra 1980(!) som er tatt i betraktning når de skal forklara hva som er bra undervisning. I alle andre miljøer oppdaterer vi oss med tiden, og litteraturen byttes ut etter som nye metoder kommer. Er det virkelig mulig att jeg skal lære pedagogikk som var riktig på 1980 tallet? Eller år 2003, når denne bok ble skrevet? Det er 13 år siden det! Jeg selv tror barn og unge er veldig forandret fra 90-tallet till 2016. Både i hvordan de lærer, og hvordan de ser verden. Det er kansje på tide og oppdatere også de "gamle". Kansje det er på tide att Maltén skriver en ny bok, om dagens undervisning av barn og ungdom, for selv tror jeg ikke de lærer på samme måte nå, som de som gikk i skolen på 1980 tallet.

  Jeg skal forklare min egen læremetode i denne oppgaven, og er enig i att det å stille spørsmål, samt forklare teorien kan være bra, jeg bruker det selv når jeg underviser gymnasiet på skolen. Men jeg tror også på å få elevene opp fra pultene, få de ut, se på ting, la de teste selv, for att de skal kunne forstå verden bedre. Det hjelper ingenting og sitte å lese historie fra 1600-tallet, om de ikke kan sammenligne det med den verden vi lever i nå, og for att de skal kunne det, da må de utenfor de 4 veggene i klasserommet.

  Hilsen en ganske oppgitt elev

 • Hjemmelengsel eller julelengsel?

  Jeg hører på julemusikk, det er jul i hele byen jeg bor i, og selv har jeg satt opp julelys inne. Eneste som mangler nå er hele familien, som er 50 mil unna. Jeg pleier ikke ha mye hjemme lengsel, men jeg skulle gjort mye for å være hjemme i stedet for å sitte med eksamner ett sted langt inn i sverige nå. Førjulstiden er alltid så koselig!

     Den beste famiel som finnes!

     Heldigvis kommer Lil´sis ned om 1,5 uke, og jeg gleder meg! En ting er venner osv her, men jeg er med de samme menneskene mange timer på skolen hver eneste dag, så jeg gleder meg masse masse till å se lillesøster igjen, og å ha noen å prate norsk med! (Sorry Sverige!)

   

  Nå er det siste innspurt på seminarieuppsatsen, i tillegg till ett par andre hjemmeeksamner. 2 er allerede levert, den ene er Veldig godkjent, og den andre venter jeg forstatt på svar på.. Hoppblokket er snart over, og to nye skolehester venter på at jeg skal bli kjent med de. Trist att tiden med Medina er over, men mer om det senere..

  Men til mamma, pappa, besteforeldre og tanter- Jeg gleder meg masse til å feire jul med dere om bare noen uker!

   

   

  Ciao

 • snø=motivasjonsdreper

  Dager som den her, da lurer man på hvorfor i alle dager man velger å jobbe ute i snø, regn og kulde.

  Men så ser man hester som på denne filmen, og vet at man kan stå gjennom minusgrader og snøstormer, bare for å kunne sammarbeide med disse fantastiske dyrene.

   

  Nå skal jeg ut i snøen igjen å ri to fantastike hester!

   

  Ciao!

 • Han gjør dagene så bra!

  Den hesten her, han lyser opp mørke november!

   


  Lekte med han ute i går, han kommer bort å biter, før han hopper unna som en galning

   

   

  video:img6582

  video:img6583


   


   

  Ciao fra meg og Calanto

   

   

 • Hvm skulle tro.....

  ... at man kan le såå mye på en helg!

      

  Jeg har hatt besøk av verdens beste mamma, og de beste tantene en jente kan ha! Ikke bare er det superkoselig å få besøk av de, men de er like gale hele gjengen! De har vært med i stallen, vært på mange timer med shopping, lekt rundt på ikea ( de overgår barna!) og hatt tidednes tur på city gross. Hvem skulle tro man kunne finne p så mye der!

  I tillegg til det kjørte de i gang med pyjamas party og mamma mia på kvelden- herlig! Jeg har vært utrolig dårlig på å ta bilder selv, så det blir en del av mamam sine snapchat bilder.

   
  City Gross - la oss si det sånn at barneavdelingen lå strødd rundt da vi var klare der...

  Med fullt bagasjerom klarte vi allikevel å få inn to spånballer og en sekk med mash (för till hesten). Mine stakkars tanter fikk sitte med det på fanget hele veien til stallen, belønningen var en super fornøyd hest som fikk ren boks og ny mat!

  Nye sko og ny grimme ble det også på denne søtingen i helgen, han er heldig som har min mamma som ser etter han! :)

  De har vært her 1(!!!) helg, og de hadde så full bil hjem at de nesten ikke fikk plass selv!

  Mamma og Mona ville finne en restaurang med bra mat og vin, og ble fulgt til restaurangen av en ordensvakt! Jeg og Mette holdt oss en god del meter bak, med tidenes latterkrampe!

  Flaks at vi fikk god mat, etter att vi sente inn første servering :O

   

   

  Jeg har uten tvil den beste familien!

  Nå savner jeg bare Pappa og Pilla, og gleder meg masse til julefeiringen hjemme i Norge!

   

  Ciao!

 • Lange dager på Hippologen!

  I dag blir det en veldig lang dag! Volkswagen tävlingarna starter jo på Torsdag, og i den sammenheng har jeg ansvaret for funktionärer og at alt fungerer rundt oppstallning, rytterservice og parkering. Så om noen tilfeldigvis er i sverige, rundt Stockholmsområdet, OG har lyst til å jobbe gratis med fantastiske mennesker, så ta kontakt! :D

  Så i dag, er det først vanlig skole frem til 17, og etter det er det 200 boxskilter som skal henges opp etter ett skjema i teltstallene som blir satt opp i morgen tidlig. Alt skal være bemannet av oss fra 6 på morgenen till 10 på kvelden, så det blir lange dager, men jeg liker det! :D Heldigvis har jeg fantastiske funktionärer, som alle er gira på å gjøre en toppen jobb, så jeg tror dette blir superbra!

   

  Stakkars Calanto, han må klare seg litt selv om dagen, heldigvis får han stå ute fra morgen til sen ettermiddag, så han har det ganske bra! Både han og jeg gleder oss veldig til neste uke, da vi får besøk av mamma og hennes to søstre, skal bli såå koselig! :D


  Den største stjerna!


   

  Når dette innlegget postes er vi i full gang med stalltjänst på Strömsholm! Så ha en super dag alle!

   

  Ciao!

   

   

   

 • November!

  Hatt en herlig morgen med denne snuppa, Medina :) Nå skal straks Calanto få sitt stell, før vi skal avsted på studiebesøk for å se på en rideskole!

  Fin start på November med andre ord! I tillegg er det 10 grader varmt og sol, så ingen tegn på islald vinter enda, lykke!

 • Du hästtjej!

  God morgen kjære deg!
  Leste i går kveld ett veldig bra innlegg fra Västerbottens ridklubb, som passet veldig bra inn her...
  Du hästtjej! Vet du? Du är antagligen otroligt envis. Du har ett jäkla driv och inget, inget kan stoppa dig från att göra det du älskar. Troligtvis tål du smärta mer än de flesta och står ut i tystnad med sådant som andra skulle gå till doktorn för. Du är stark i både kropp och själ. Din mentala kapacitet når inga gränser. Din fysiska kapacitet är mer mental än rent fysisk. Fysisk styrka handlar om hur stark man tror att man är. Du hugger i och jobbar hårt trots att kroppen ibland säger emot. Du är fantastisk!
  Jag vill bara säga, ta hand om dig. Det finns gränser. Hästtjej är ett fenomen inom smärtsjukvård. Några av oss hamnar där och de säger "Jasså, du är en hästtjej. Oöm. Tuff. Ambitiös." Jodå. Det ska gudarna veta. Upp och hoppa! Jag är stolt över det. Jag är stolt över dig. Du modiga, galna tjej som får höra att du aldrig är hemma. Aldrig tillräcklig. Du har en passion och den kommer först. Hästarna. Friheten ropar. Frihet att vara bara du. Den lilla flickan som besteg berg och räddade flugor. Flickan som flyttade på hästar så stora att du inte nådde ens att borsta hela virveln. Du flätade och kämpade med knoppar. Du "vårdade" inte som många tror. Du växte som människa. Att ha kontroll. Att få vara kapabel. Att få vara hel.
  En en gång, ta hand om dig. Ta hand om varandra. Vi vet. Du med den dyra hopphästen. Du med din alldeles egna gamla travhäst. Vi vet att du gör allt för din häst. Gör du allt för dig själv?
  Ta hand om er! Kram!

  Det er ofte sånn att hesten får nye sko og klær, oftere enn hva vi gjør. Vi ringer veterinæren for den minste ting, men bruker flere mnd på å komme oss till legen selv. Vi hestemennesker, vi burde kansje blir flinkere til å stoppe opp litt, og tenke på oss selv.

  Så om du er ett hestemenneske (eller driver med noe helt annet), så sett av ett par timer til deg selv i dag, fordi du fortjener det!


                                                          

   

  Ciao

   

 • Sooool!

  Det er Onsdag, det er strålende sol, og det er 2 dager igjen till helg! Onsdag betyr også banhoppning på skolen, og jeg gleder meg som en unge til å ri fine Medina i dag! Hun begynner å bli sterkere i kroppen, så merker stor forkjell fra uke til uke nå, det er motivasjon det!

   

   

  Bilder fra forrige ukes tärreng og banträninger   

  Selv må jeg prøve å bli sterkere i min egen sits, tenkte yoga, men alle tips mottas med takk!

   

  Ciao!

   

 • God morgon!

  Fra oss på Strømsholm!

  Noen tar livet litt lugnare enn andre!

  Active Stable hest som nyter livet :)

 • Jeg trenger ferie!

  Livet er hardt, drømmer meg bort til lange hvite strender, palmer og kalde drinker....

   

  Det med å si till meg selv 10 ganger på en uke, att denne uken, da, skal jeg blogge. Både jeg og bloggen vet at det ikke kommer til å hende, for enten har jeg ikke tid, eller så sovner jeg i det jeg setter meg ned med dataen.

     Her er man i stallet fra 7 på morgenen, till sent på ettermiddag/kvelden, og har man noe ledig tid, da prøver man å lese, se på kjente ryttere ri, eller så gjør man ett forsøk på å lage noe mat som ikke kommer fra en en firkantet boks i frysedisken på Ica..

      

  I tillegg till at det er mye å gjøre på skolen, så har min ¨"lille" firbente venn skadet seg igjen, så han skal hvile i nesten ett år. Problemet er bare att hvile for han- er nesten mer jobb for meg, men vinnvinn situasjon for Calanto, som for tiden går ute å spiser gress, blir tatt inn på ettermiddagen, hvor han får varm grøt og massage!

   

  Skolen derimot, DEN er imponerende den! Med 7 rudehus, x-antall ridebaner utomhus, galoppbaner, terrengbaner++ er det alltid nok å se på å gjøre her! For ikke å snakke om slottet, men ett helt utrolig område rundt! Det er mye større enn Flyinge, og med mitt lokalsinne har jeg allerede gått meg bort flere ganger.

   

  For dette semesteret har jeg fått en utrolig fin spranghest, Medina (f 2003 e.Feliciano og Great Pleasure)

   

  Hun er en utrolig dyktig læremester, titter ikke på noe og hopper alt, MEN hun er grunnen till att jeg plutselig har fått mer magemuskler, og har konstant treningsverk i hele kroppen! Og jeg som ikke trodde en hest kunne bli tyngre å ri på bakken enn Calanto?
   

   

   

  Dagene ellers går i ett, på mine 4(5?) uker her nede har jeg faktisk klart å kjøre inn till Vesterås (som ligger 20 min unna) EN hel gang! Ganske stolt, med tanke på att jeg bodde 25 min fra Malmø i 1 år, og ikke var der en eneste gang?

   Tiden for første hjemreise er allerede satt, og jeg gleder meg som en unge til å reise hjem for en helg om ett par uker!

   

  Stortrives i leiligheten min, etter at mamma og pappa jobbet som helter i 2 døgn for å få den helt perfekt, såå fornøyd! Bor på ett lite sted, med gangavstand till 3 stoore matbutikker, skobutikk, systembolaget og 10 matseder(takeaway/restauranger). Deler denne lille byen med en haug med pensjonister, finlandssvensker og diverse andra innvandrere, så jeg sklir rett inn!
  Kakan (karin) har bodd her en mnd i påvente av sin egen leilighet, og har gjort ett nytteløst forsøk på å lære meg å lage mat.. Hun har på en annen side fått meg til å tenke økologisk, så nå er det rosa mnd med Ica og ekologisk mat!

  (Bilder fra leiligheten kommer senere)

   

   

  Nå skal jeg stille klokka på 05.30, krabbe opp i sengen og prøve å få noen timers søvn før det er på´n igjen med morgen stalltjänst i morgen tidlig!

   

  ... Skal man først leve som normale mennesker med en normal hverdag så har jeg det i bunn og grunn helt perfekt, som gjør akkuratt det jeg vil!

   

  Ciao!